donderdag 23 augustus 2018, 17:00

Mars moet aandacht vestigen op Zuiderwaterlinie

STEENBERGEN – In week 38, van 16 tot en met 23 september wordt een bijzonder Mars gelopen. Dat gebeurt om de aandacht op de Zuiderwaterlinie te vestigen. De mars start in Bergen op Zoom en in Grave en doet de elf vestingsteden die aan deze linie liggen aan. De wandeltocht gebeurt in etappes. Per dag worden twee etappes van elk tien kilometer gelopen. De etappe die Steenbergen aandoet is op maandag 17 september.

Die dag vertrekt de stoet waarin wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en meer meelopen om 18:00 uur vanaf de kade in Steenbergen naar De Heen. Hier is de aankomst rond 21:00 uur.De mars doet in genoemde week elf vestingsteden, vijf stellingen en een aantal forten aan en leidt langs prachtige natuur. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire verrassingen. Op zondagmiddag 23 september treffen de laatste twee groepen wandelaars elkaar in het midden van het traject – Heusden – waar een muzikaal programma de Mars zal afsluiten. Daarbij zal ook de fanfare ‘Bereden Wapens’ een bijdrage leveren. Deze fanfare is een van de twee regimentsfanfares van de koninklijke landmacht. Er is ook een optreden van Dj La Fuente.Deelname aan de mars is gratis. Nadere informatie en inschrijven kan via: www.zuiderwaterliniemars.nl.

Gidsen gevraagd

Overigens worden voor de wandeling van Steenbergen naar De Heen ook nog belangstellenden gevraagd die als gids willen optreden. Wie dat wil kan contact opnemen met Olav Reijers, adviseur kunst, cultuur en erfgoed van gemeente Steenbergen. Zijn mailadres is: o.reijers@gemeente-steenbergen.nl, telefoon (0167) 543 395 of 06 21 546 309.

Uit de Steenbergse Courant