Afbeelding
zaterdag 25 augustus 2018, 11:00

Gummarusschool opende nieuwe schooljaar feestelijk

STEENBERGEN – Deze week zijn de basisscholen van start gegaan in het nieuwe schooljaar. Zo ook de Gummarusschool in wijk Zuid, waar de 370 kinderen op het schoolplein het glas hieven op een goed schooljaar en op leerkracht Jack Kil, die het jaar startte met een jubileum. Hij is op de kop af veertig jaar onderwijzer.

De inmiddels 62-jarige Jack Kil heeft nagenoeg de gehele periode op de Gummarusschool doorgebracht. Hij startte er op 15 september 1979 en op een jaartje Maria Reginaschool na – vanwege de terugloop – en een half jaar als invalkracht op LAS de Brug – gaf Jack les aan alle klassen, uitgezonderd de kleuterklassen. Ook dit jaar staat hij voor groep 6. “Ik vind lesgeven het leukst om te doen. Op de Gummarusschool heb ik het prima naar de zin. Het is een gezellig team met leuke collega’s. Wij nemen namelijk geen vervelende mensen aan”, zo stelt hij met een lach.

Schooldirecteur Wietse Visser heeft er ook voor dit jaar duidelijk zin in. “We hebben een uitstekende school met prima leerkrachten en ondersteunende collega’s. Met in totaal 370 kinderen, waarvan 100 kleuters en een team van zo’n dertig leden. Wij willen dat de kinderen betekenisvol kunnen leren via onderwijs op maat”, zo vat hij samen. Visser prijst zich gelukkig dat de Gummarusschool centraal in de wijk Zuid staat: “In het hart van Zuid”. Als we vragen wat er dit schooljaar prominent op het programma staat wijst Wietse Visser op het kleuterplein dat op de schop gaat en op de natuurspeeltuin die thans wordt aangelegd. “Dat wordt zeker aantrekkelijk en plezierig voor de kinderen”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant