Afbeelding
maandag 10 september 2018, 12:31

Woensdagochtend: gratis proeflessen baby- en peutermuziek bij Volharding

STEENBERGEN – Muziekvereniging Volharding is op tal van fronten zeer actief om volwassenen en jongeren het plezier van het samen muziek maken te laten ervaren. De muziekdocenten van Volharding weten ook hoe positief het effect van muziek op de allerkleinsten is. Ze hebben daarom speciale muzieklessen voor peuters tot vier jaar en zelfs baby’s vanaf 6 maanden tot twee jaar. Dat zijn lessen waarbij ook de ouders of verzorgers betrokken worden. Wekelijkse bijeenkomsten waarin deze samen met hun kinderen genieten van zang, dans en spel.

Ilja van Treijen nodigt namens Volharding ouders of verzorgers uit om deel te namen aan de bijzondere proefles die in het kader van de Cultuurmaand aanstaande woensdag – 12 september – op Brede School Het Podium wordt gehouden. Om belangstellenden wat inzicht te geven hoe zo’n muziekles wordt ervaren vertelt ze over een van de deelnemers.

“Monique is een van de moeders die samen met haar kindje peutermuziek doet. Ze is gestart met haar oudste zoon Nick en doet het nu samen met haar jongste zoon Eelco. ‘Wat ik zo leuk vind aan peutermuziek is dat je het samen doet met je kind. Anders dan bij andere hobby’s waar je je kind af zet en weer ophaalt, beleef je de muziek echt samen. Voor mijn zoontje is dit ook een enorm genot. Als hij thuis komt en op zijn manier enthousiast begint te vertellen over de les, weet ik ook precies waar hij het over heeft en doen we de les nog eens dunnetjes over”, zegt ze met een brede lach. “Verder is muziek een taal die begrepen wordt door jong en oud en iets wat je ook echt samen kunt beleven”.

Vrijblijvend

Wie belangstelling heeft is van harte welkom op de bijzondere proefles. Woensdagochtend is er vanaf 10:00 uur muziekles voor baby’s, om 11:00 uur komen de peuters aan de beurt. De lessen zijn vrijblijvend, aanmelden is niet nodig en als de belangstelling echt is gewekt, dan is inschrijven mogelijk via de website: www.volhardingsteenbergen.nl.

Uit de Steenbergse Courant