dinsdag 18 september 2018, 09:00

Plukdag vol activiteiten bij Kakelbont

DINTELOORD – Ter gelegenheid van de jaarlijkse landelijke Plukdag valt er zaterdag 22 september voor jong en oud van alles en nog wat te beleven bij Zorghoeve Kakelbont aan de Boompjesdijk in Dinteloord.

Om te beginnen is de boomgaard van het fruitteeltbedrijf van de familie Van der Riet voor iedereen toegankelijk om zelf peren te plukken à 1 euro per kilo, maar dat is lang niet alles.

Bij Kakelbont gebeurt zoveel, dat de organisatie rondleidingen verzorgd om uit te leggen hoe het allemaal in z’n werk gaat met de dagbestedingsactiviteiten van de zorghoeve voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Kakelbont groeit wat dat betreft als kool en heeft bijvoorbeeld ook een traject voor zogeheten dropouts uit het Middelbaar Beroeps Onderwijs, zodat leerlingen die het op reguliere scholen niet redden tóch hun diploma kunnen behalen.

Dierenarts

De Plukdag is daarnaast ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met het ‘beestenspul’ van Kakelbont, waaronder konijnen, kune kune varkens en schapen. In de middaguren is dierenarts Sabrina Jansen van dierenartsenpraktijk Steenbergen aanwezig om vragen van bezoekers over de dieren bij Kakelbont te stellen. Jansen is de ‘huis-dierenarts’ van de zorghoeve.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen zich zaterdag laten schminken en meedoen aan knutselactiviteiten, er rijdt een treintje over het terrein van het fruitteeltbedrijf, en bij de stand van In4outdoor uit Nieuw-Vossemeer kunnen ze broodjes bakken. Ook de Welbergse imkerij/kwekerij Landjuweel is op de Plukdag vertegenwoordigd, evenals Cheyenne van Caam uit Stampersgat met exotische reptielen.

Roofvogelshow

Het programma begint om 11.00 uur met een roofvogelshow van Roofvogels & Uilen uit Fijnaart. Voor een hapje en een drankje kan het publiek terecht in de eigen brasserie van Kakelbont. De Plukdag duurt tot 16.00 uur.

Uit de Steenbergse Courant