Afbeelding
zondag 23 september 2018, 16:00

Vrouwen van Nu genoten van Oud-Hollands snoepgoed

WELBERG – Zo’n vijftigtal leden van de Vrouwen van Nu kwam woensdagochtend naar gemeenschapshuis De Vaert, met in gedachte al de prettige herinnering aan het favoriete snoepgoed uit hun jeugd. Ze werden vermoedelijk niet teleurgesteld, want het echtpaar De Bruin uit Dordrecht had een ware nostalgische snoepkraam opgesteld.

En dat niet alleen, getooid in passende kledij toonde het tweetal niet alleen de lekkernijen uit het vaak verre verleden, hun projector toonde ook beelden van de reclames die in die jaren de belangstelling voor al dat snoepgoed aanwakkerden. Voor de aanwezigen was dit een feest van herkenning.

Opbrengst loterij voor Stichting Ankie

“We zijn blij met de goede opkomst. Vijftig procent van onze leden heeft tijd gevonden om bij deze activiteit aanwezig te zijn. Dat maakt het al bij al een gezellige bijeenkomst”, vertelt coördinator en secretaris Joke Engels. De goede opkomst kwam ook goed van pas bij de loterij die werd gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar stichting Ankie.

Meer activiteiten

Voor de komende maanden hebben de Vrouwen van Nu nog een aantal activiteiten op het programma staan. De eerste is op 18 oktober. Dan komt technisch fanaat Ton Hopstaken het nodige vertellen over de techniek van de toekomst, die zijn bijzondere interesse heeft. “Voor die bijeenkomst zijn ook de partners van onze leden welkom hoor. Het belooft een interessante lezing te worden”, aldus Joke Engels. Ze noemt desgevraagd ook nog even de daaropvolgende activiteit: “We ontvangen op 14 november schrijfster Agnes van Overveld, die komt vertellen over haar boek ‘Windkracht 10’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant