donderdag 4 oktober 2018, 10:00

Genealogische dag in De Holle Roffel

KRUISLAND – Zaterdag 13 oktober organiseert ambachtsmuseum De Holle Roffel de jaarlijkse genealogische dag. Genealogiekenner Maas uit Steenbergen komt dan naar het museum en er is een speciale tentoonstelling met dit onderwerp.

Cees Maas heeft door de jaren heen een grote ervaring opgebouwd op het gebied van de genealogie. Hij onderzocht diverse regionale archieven in de omliggende gemeenten en vanuit ook zijn speurtochten op het internet heeft de kenner meer dan 300.000 namen in zijn bestand die op de een of andere manier met elkaar in familieverband verbonden zijn. De meeste families komen uit het gebied West Brabant en het Belgische Noorderkempen. Ze bestrijken een periode vanaf 1400 tot heden. Vanuit zijn gegevensbestand heeft Maas inmiddels al vijftig families gebundeld in boekvorm. De Holle Roffel verzorgt deze uitgaven.
De tentoonstelling die het museum over genealogie heeft samengesteld bevat oude documenten, foto’s, trouwboekjes en zaken als communieplaatjes en bidprentjes. Er kunnen kopieën worden gemaakt van de prentjes en er zijn uittreksels van andere families beschikbaar. “Al bij al een zeer interessante dag”, zo belooft het museum.

Uit de Steenbergse Courant