woensdag 12 december 2018, 13:00

Holle Roffel organiseert Kruislandse Kerststallentocht

KRUISLAND – Zaterdag 15 december wordt in Kruisland de traditionele kerststallentocht gehouden. Museum De Holle Roffel organiseert deze tocht inmiddels voor de veertiende keer. De tocht wordt gehouden tussen 17:00 en 23:00 uur.

Het museum meldt dat er zich ook dit jaar een groot aantal individuen en groepen heeft opgegeven die gestalte willen geven aan de tocht. Overigens kunnen inwoners die zich nog niet hebben opgegeven maar dat wel willen dit altijd nog doen. Dit moet dan wel voor maandag 10 december gebeuren, want dan kan dit nog worden meegenomen in de looproute die bezoekers krijgen overhandigd. Dami Koevoets van het museum roept bewoners die langs de route wonen op om hun steentje eraan bij te dragen in de vorm van muziek, versiering, verlichting met waxinelichtjes en of een kerststal.
Het museum zelf is in kerstsfeer en heeft een expositie van kerststallen. Ook draait een beeldpresentatie van alle kerststaltochten in het verleden.
De kerststallen expositie in het museum is op 15, 20, 26 en 29 december en op 3 januari tussen 14:00 en 17:00 uur te bezichtigen. Wie nadere inlichtingen wenst kan bellen naar (0167) 532 771.

Uit de Steenbergse Courant