vrijdag 21 december 2018, 17:10

TCS-titels voor Ronald Minkman en Miranda Bogers

Door verschillende omstandigheden was het dit jaar wat rustiger bij T.C.S.  Behalve de griep speelde ook het uitstellen van de titelstrijd een grote rol. Omdat één team nog kans had op een promotiewedstrijd, schoof de datum een week op. Achteraf onnodig, het team werd kampioen en promoveerde zodoende automatisch.

Niet alleen de deelname was minder, ook de traditionele spanning leek verdwenen. Vanaf de start bleken de broers Ronald en John Minkman een klasse apart.  Pas in de finale kwam er echt vuurwerk. Mogelijk speelden toen de zenuwen een rol, want behalve verrassende punten vielen er ook de nodige missers te noteren. Maar in vijf games (11-8  8-11  6-11  11-5  en 11-4) prolongeerde Ronald de titel. Bij de B-klasse viel wel veel te genieten en daar viel de ene na de andere onverwachte uitslag te noteren. Marco Buijsen, vorig jaar nog winnaar, rekende eerst af met Paul Kil, vorig jaar tweede en nu eindigde hij als laatste. De grote verrassing werd Tom van Campenhout. Hij boekte enkele prachtige overwinningen en kreeg het alleen tegen Marco erg moeilijk. Met 11-9  9-11  11-4  9-11 en 11-8 slaagde hij er in om de titel binnen te halen. Marco Buijsen legde zodoende beslag op de tweede plaats.

Dit jaar stond ook de titelstrijd voor de dames op het programma en ook hier was de deelname kleiner dan verwacht. De beslissing viel in de laatste set tussen Miranda Bogers en Elza van Geel.  In vier games, standen 7-11  13-11  11-7 en  11-1 werd Miranda kampioen.

Bij de prijsuitreiking kondigde voorzitter Paul Kil aan in het voorjaar een extra ledentoernooi te willen houden. De titelstrijd wordt in 2019 in de maand november gehouden.

Tekst: Paul Kil

Uit de Steenbergse Courant