Afbeelding
zondag 3 februari 2019, 15:00

Bewoners Krommeweg zijn wateroverlast zat

STEENBERGEN – Bij zware regenval staan de tuinen en kelders van bewoners aan de Krommeweg onder water. Grote boosdoener is volgens hen de sloot aan de overzijde van de weg die vol met takken en andere troep ligt waardoor de waterafvoer niet goed functioneert. De gemeente heeft echter nog geen actie ondernomen. Inmiddels heeft Gewoon Lokaal! vragen gesteld over de situatie aan de Krommeweg.

Ton van der Kleijn is een van die bewoners die onderhand een beetje moedeloos begint te worden. Een jaar geleden is hij begonnen om bij de gemeente melding te maken van de problemen. “Na herhaaldelijk bellen en mails sturen van mijn kant is er iemand komen kijken die vervolgens concludeerde dat er niets aan de hand is. Daarna heb ik een brief gekregen dat mijn klacht is afgehandeld. Terwijl er niets is veranderd! Het neemt steeds extremere vormen aan; na een fikse regenbui hebben wij al wateroverlast en ook last van optrekkend vocht in de binnenmuren.”

Voormalige vestinggracht

Gewoon Lokaal! heeft onlangs vragen aan het college gesteld over de staat van de sloten aan de overzijde van de woning. Volgens de fractie moet er duidelijk worden bij wie de verantwoordelijkheid voor het onderhoud ligt: is dat inderdaad bij de gemeente of bij Brabantse Delta? Ze vragen om actie te ondernemen, mede omdat de sloot langs de Krommeweg de voormalige vestinggracht is en daarom onderdeel uitmaakt van ons historisch erfgoed wat gekoesterd moet worden, zo stelt de partij.

Nog nooit uitgebaggerd

Ton van der Kleijn voegt hieraan toe dat het hem steekt dat er aan Fort Henricus zoveel aandacht wordt besteed, maar dat dit gebied wordt verwaarloosd. “Ik woon hier nu bijna 35 jaar en die sloot is nog nooit uitgebaggerd. Ik heb nu een brief gekregen van de juridische afdeling van de gemeente dat zij niet aansprakelijk zijn voor eventuele schade. Maar daar gaat het mij helemaal niet om; ik wil gewoon dat de oorzaak van het probleem wordt aangepakt.”
De afdeling communicatie van de gemeente laat in reactie weten bezig te zijn met de vragen die Gewoon Lokaal! heeft gesteld. Die zullen op korte termijn worden beantwoord waarna er zal worden gereageerd op de situatie van Ton van der Kleijn.

Foto: Bewoner Ton van der Kleijn hoopt dat de gemeente snel iets gaat doen aan de erbarmelijke staat van de sloten aan de Krommeweg zodat het waterpeil niet meer stijgt.
Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant
Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant