Afbeelding
zaterdag 13 april 2019, 15:00

Vijfenveertig vogelhuisjes voor de natuurspeeltuin in Zuid

STEENBERGEN – Op de eerste openingsdag van KlusWijs Steenbergen ontving het winkelbedrijf aan de Zeelandweg-Oost al heel wat belangstellenden. Gistermiddag – donderdagmiddag – werden de bezoekers ontvangen met een waar klopconcert. In een gedeelte van de winkel waren niet minder dan 45 scholieren van groep 6 van de Gummarusschool met leerkrachten en ouders druk in de weer met hamer en spijkers.

Doel van het getimmer was de realisatie van eveneens 45 vogelhuisjes. “Die worden door de werkgroep ‘Hart van Zuid’ als het even kan in het begin van de meimaand opgehangen. Dat gebeurt op palen die hiervoor konden worden aangeschaft door twee acties die bij Jumbo Steenbergen werden gehouden: de flessen- en bloembollenactie. Maar voor het zover is worden op school alle vogelhuisjes van een keurig verfje voorzien en vervolgens zullen ouders zich inspannen om de bouwwerkjes af te lakken met vernis” vertelt juf Marja namens ook haar collega’s Jack en Silvie.

Groot feest

“Het leek ons leuk om tijdens de opening van onze nieuwe winkel een leuke workshop voor de kinderen te geven. Daarnaast hebben we leuke acties. Zoals vier dagen lang 25% korting op artikelen en zaterdagmiddag is het helemaal groot feest. Dan worden onze klanten getracteerd op een hapje en een drankje. Daarnaast is er live muziek: onze medewerkster en zangeres Tamara treedt op met haar gelegenheidsband en ook het jeugdige Welbergse talent Doris is van de partij. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen”, zo licht eigenaar Eric Davies toe.

Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant