Afbeelding
dinsdag 16 april 2019, 15:21

Het Passie- en Paasconcert een eeuwenoud verhaal in een modern jasje

DINTELOORD – De Gereformeerde Kerk was zondagmiddag het decor voor het Passie- en Paasconcert. De Parel Vocal Group en Patrick Goverde wisten het eeuwenoude verhaal van Pasen in een modern jasje te vertolken.

Samen beleven we het verhaal van Jezus

Als zondagmiddag om half drie de deuren ven de Gereformeerde Kerk open gaan, stromen de bezoekers langzaam maar zeker binnen. De zon schijnt de ramen, de temperatuur is aangenaam en mensen begroeten elkaar hartelijk. Vooraan in de kerk zit Patrick Goverde achter de piano. Nog even een nummer oefenend voor het Passie- en Paasconcert begint. “De afgelopen twee jaar hebben we het verhaal op klassieke wijze ten gehore gebracht. Dit jaar kiezen we voor een eigentijdse versie.” legt Patrick Goverde de keuze voor nummers en teksten uit. De teksten worden voorgelezen door Louis Schenkel en worden afgewisseld door moderne popsongs.

Het gaat richting de USA Passion

Als om drie uur de Parel Vocal Group uit Fijnaart de kerk betreedt gaat iedereen er goed voor zitten. “Wie is Jezus?” vraagt Louis Schenkel. Hij schetst het beeld van een wijs kind dat opgroeit bij zijn ouders. Tot hij als 30-jarige op pad gaat om mensen met zijn verhalen te inspireren. Het koor zingt ‘You Raise Me Up’. De tekst van het nummer past helemaal bij het verhaal. Het hele Paasverhaal wordt op vlotte wijze verteld, steeds afgewisseld met popsongs die perfect bij het verhaal passen. Nummers als ‘Sound of Silence’, ‘Lost’ en ‘Say Something’ hadden niet beter gekozen kunnen worden. De Parel Vocal Group weet met hun uitstekende zangkwaliteiten de aanwezigen te roeren. Na afloop van het concert, als het nummer ‘I Will Follow Him’ is afgelopen volgt een klaterend applaus.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant