woensdag 5 juni 2019, 10:00

KWF Steenbergen zoekt collectanten

STEENBERGEN – Jan Koopman die de jaarlijkse collecte voor  KWF kankerbestrijding coördineert meldt dat er in de gemeente Steenbergen zo’n 60 collectanten op pad gaan. Zij collecteren een tot twee uur in hun eigen buurt. Omdat er vergrijzing onder de collectanten plaatsvindt roept KWF Steenbergen inwoners die hun steentje bij willen dragen op om zich aan te melden.

Jessica Dekkers, secretaresse van KWF Steenbergen legt uit: “Als collectant ga je in de 1e week van september de straat op met de collectebus. Doordat je in je eigen buurt collecteert, kost dit je maar 1 – 2 uurtjes. Daarmee draag je rechtstreeks bij aan 3 belangrijke doelen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt. We komen in Steenbergen jaarlijks zeker 30 collectanten tekort”.

Aanmelden en QR-code

Voorzitter Jan Koopman vult aan: “In grote delen van Steenbergen kunnen we nu niet collecteren. Dat is jammer. Daarom doen Jessica en ik een dringend beroep op inwoners om zich aan te melden voor een kleine bijdrage in deze activiteit. Uit ervaring weet ik dat mensen graag geven voor KWF. En vanaf dit jaar is de collectebus voorzien van een iDEAL QR. Daardoor wordt het geven van een donatie heel gemakkelijk indien er geen contant geld in huis is. Zie ook kwf.nl/innovatie. Alle banken doen mee. En aanmelden als collectant kan door contactgegevens te mailen naar:  jdekkerskwf@gmail.com”.

Uit de Steenbergse Courant