Aubade bij oude stadhuis Steenbergen. Foto: Jan de Langen
Aubade bij oude stadhuis Steenbergen. Foto: Jan de Langen
maandag 22 april, 12:00

Steenbergen en de Heen kleuren weer vrolijk oranje tijdens Koningsdag

DE ZES KERNEN - De Oranjecomités of -verenigingen hebben voor hun kern ook dit jaar een feestprogramma voor Koningsdag samengesteld. Er is op zaterdag 27 april dus weer genoeg te doen in de kernen van de gemeente Steenbergen.

STEENBERGEN 

Het Feestcomité Steenbergen heeft een spetterend programma in petto voor 26 en 27 april. In de Koningsnacht is coverband IMPAKT van plan om de Markt op stelten zetten. Deze 9-koppige formatie speelt een wirwar aan muziekstijlen die elkaar in razend tempo opvolgen. Het feest is op 26 april van 20:00-01:00 uur.

De volgende dag gaat de viering van Koningsdag officieel van start met de aubade en de versierde fietsenoptocht. Vanaf 10:30 uur kunnen alle kinderen die mee willen doen aan de fietsenoptocht hun nummer ophalen aan het begin van de Kaaistraat (voor ’t Wapen/Puur). Na het uitdelen van de nummers vertrekt de stoet onder begeleiding van Harmonie Wilhelmus richting het Oude Stadhuis voor de aubade. Aansluitend vertrekt de versierde fietsenoptocht richting wijkvereniging Het Drievierde waar de prijsuitreiking zal zijn. 

Kindermiddag & live-muziek 

Koopjesjagers opgelet: al vanaf 8:00 uur ’s ochtends kan iedereen spulletjes verkopen en kopen op de vrijmarkt in de Blauwstraat. In de Grote Kerkstraat is er een Kofferbakverkoop. Voor dat laatste is aanmelding nodig via: evenementen@feestcomite-steenbergen.nl. Vanaf 13:30 tot 16:30 uur organiseert Stoer & Gaaf Kids samen met het feestcomité een gratis kindermiddag met een stormbaan, sumo pakken, slingerbal, springkussen, Oud Hollandse spelletjes, schminken en glitter tattoos en nog veel meer. Natuurlijk mag ook op Koningsdag de muziek niet ontbreken. Vanaf 14:00- 01:00 uur is er muziek van een DJ en zal de band Zero Friction optreden op de Markt. Kortom: genoeg ingrediënten om van Koningsnacht- en dag in Steenbergen een feest te maken!

DE HEEN

De Oranjefeesten in De Heen starten met de koningsnacht die op vrijdag 26 april wordt gehouden in De Stelle. Die dag vindt om 18:30 uur de versierde fietsentocht plaats. Niet alleen bedoeld voor alleen fietsen, maar de kinderen kunnen ook deelnemen met een versierde bolderkar of skelter. Er wordt voor de tocht vanaf 18:15 uur verzameld op bij Hogediep op de parkeerplaats, van waaruit de tocht via Dorpsweg, Schutbocht en Langeweg naar gemeenschapshuis De Stelle gaat. Hier begint om circa 19:00 uur de kinderdisco in de gymzaal. Daar staat ook een springkussen klaar en er wordt die avond gezorgd voor een hapje en een drankje.
Voor de ouderen staat het horecagedeelte van De Stelle in het teken van Koningsnacht met volop muziek, waarbij ook een hapje niet zal ontbreken.

Koningskoffie

Op Koningsdag zelf wordt vanaf 10:30 uur een Koningskoffie georganiseerd met naast smakelijke koffie ook een oranje lekkernij wordt geserveerd.

Morgen publiceert KijkopSteenbergen.nl het programma op Koningsdag voor Dinteloord en Nieuw-Vossemeer en woensdag dat van Welberg en Kruisland.

Foto: Jan de Langen

Uit de Steenbergse Courant