Afbeelding
zaterdag 27 mei 2023, 12:00

Tweede Pinksterdag doorkomst Roparunteams in Steenbergen en Dinteloord: “Kom ze aanmoedigen!”

STEENBERGEN | DINTELOORD – Dit weekend is het dan zover. Zaterdag wordt op de evenementenlocatie vliegveld Twenthe het startschot gegeven voor de 32e editie van de Roparun. Die dit jaar dus opnieuw niet vanuit Parijs vertrekt, maar waarbij 213 teams non stop ruim 500 kilometer hardlopen naar de eindbestemming, de Coolsingel in Rotterdam. Onder hen vier teams uit de gemeente Steenbergen. De piek van de doorkomst in de Van Gaverenlaan wordt verwacht tussen 7:00 en 9:00 uur.

Die vier teams hebben op Tweede Pinksterdag hun doorkomst door Steenbergen en Dinteloord. Dat geldt ook voor alle andere teams die de zuidelijke route lopen (via Arnhem, Eindhoven, Breda, Roosendaal en Steenbergen). In Steenbergen worden ze in de Van Gaverenlaan feestelijk ontvangen door de Stichting Doorkomst Steenbergen en ook in Dinteloord wacht hen een warm onthaal.

Uit onze gemeente nemen ‘Door Dik en Dun’ (sinds 1996), Stone Mountain Runners (sinds 2012), de Dintelstampers (sinds 2016) en Stichting Joepie (sinds 2018) deel. Ook zij hebben door tal van activiteiten geld bijeengebracht voor het goede doel: ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun omgeving.


Oproep tot aanmoediging

De Stichting Doorkomst hoopt dat maandagochtend veel inwoners de moeite nemen om de teams tijdens de doorkomst te komen aanmoedigen. Zo als vermeld: de piek bij de doorkomst wordt verwacht tussen 7:00 en 9:00 uur, de eerste teams komen echter al rond een uur of vijf ’s ochtends door Steenbergen en rond de klok van 10:30 uur wordt de doorkomst van de laatste teams in de Van Gaverenlaan verwacht. Tijdens de doorkomst zorgt de Stichting Doorkomst Steenbergen voor de nodige sfeer.

Door: Peter Vermeulen

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant