Kijk op steenbergen
Kijk op steenbergen
donderdag 30 maart, 14:00

Welbergs viskampioenschap op herhaling

WELBERG – Op zondag 16 april vindt het Tweede Open Viskampioenschap van de stichting Ontspanning Voor Welberg plaats. Ook dit keer is landgoed Arcadia gastheer. In de grote vijver wordt 100 kilo regenboogforel en 15 kilo zalmforel uitgezet. Het is aan de deelnemers om die er weer uit te hengelen en zodoende in de race te blijven om de titel Viskampioen Welberg 2023.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats; een activiteit in het kader van het Steenbergse jubileumjaar. Het werd een doorslaand succes waarna OVW en Arcadia besloten dat het een vervolg verdient.


Vol is vol

Ook dit keer is de dag verdeeld in een ochtendprogramma voor de jeugd (9.00-12.30 uur) en een middagprogramma voor volwassenen (13.00-17.00 uur). Er wordt gewerkt met tijdsblokken. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via ovw.welberg@gmail.com. Haast is daarbij aan te raden, want vol is vol. Deelname is gratis.


Lekker visje

Bezoekers zijn van harte welkom om gedurende de dag rond te wandelen op het landgoed en een kijkje te nemen bij de vissers. Het pakken van een terrasje is daarbij extra aantrekkelijk omdat er gratis geproefd kan worden van de gevangen vissen die door professionele chef-koks op de Green Egg worden bereid.

De winnaar is uiteraard degene met het hoogste aantal centimeters vis. Deze persoon krijgt de titel Viskampioen Welberg 2023. Om deel te nemen is geen vispas of -vergunning nodig.

Uit de Steenbergse Courant