Afbeelding
zondag 14 februari 2021, 13:00

Kleuterheld Meester Frans bezocht de Welberg

WELBERG – Een oplettende kleuter had hem al gespot en afgelopen maandag bleek tijdens de uitzending van Simsala Saartje dat hij het goed gezien had: Meester Frans was op de Welberg! Op een speurtocht naar de letter D wilde hij hulp vragen bij de leerlingen van basisschool Pius X, maar die zaten allemaal nog thuis vanwege de lockdown.

Iedereen die ouder dan 6 jaar is of geen vader of moeder is van een peuter of kleuter zal zich waarschijnlijk afvragen waar dit artikel in vredesnaam over gaat. Een korte samenvatting: Tijdens de eerste lockdown in maart vorig jaar bedacht Meester Frans (van Reijen,26) van basisschool De Biezenhof in Halsteren een leuke manier om de kinderen online les te geven. Hij maakte vrolijke, educatieve filmpjes voor peuters en kleuters waarin bijvoorbeeld cijfers en letters aan bod komen, maar ook allerlei thema-onderwerpen. Dat doet Meester Frans niet alleen, maar samen met het roze varkensmeisje Saartje.

YouTube

Tot zijn eigen verrassing ontwikkelde het idee van Meester Frans zich tot een YouTube-hit en had hij voor iedere aflevering duizenden kijkers. De Lowys Porquin Stichting zag de toegevoegde waarde van Simsala Saartje aan het online lespakket al snel in en bood de leerkracht bij de tweede lockdown de mogelijkheid om te professionaliseren. Eén dag per lesweek maakt Meester Frans nu samen met zijn broer en videomaker Peter zijn filmpjes. Scholen kunnen zich aanmelden voor de afleveringen zodat hun leerlingen iedere maandag in kunnen loggen op het YouTube-kanaal van Meester Frans.

In één oogopslag

Ook dit keer is Simsala Saartje een hit en worden Meester Frans en Saartje verafgood als popsterren. Het was dan ook niet gek dat een bezoek aan de Welberg niet lang onopgemerkt bleef. Juffrouw Heleen van Groep 1/2 van de Pius X was al snel op de hoogte van de spannende gebeurtenis. “Dankzij Dax. Hij woont tegenover de school en zag in één oogopslag dat de onbekende meneer die bij zijn lokaal naar binnenkeek Meester Frans was. Dat was echt superknap van hem.” Dax bleek over nog meer kwaliteiten te beschikken, want hij wist het grote nieuws vervolgens ook nog meer dan een week geheim te houden voor zijn klasgenoten. Zij zaten afgelopen maandag dus volledig onwetend voor hun computerscherm. Menig ouder keek die ochtend verschrikt op toen zoon of dochter ineens een harde kreet van verrassing slaakte.

Bijna nog het beste nieuws vergeten: De letter D is gevonden!

Foto: Meester Frans van het populaire peuter- en kleuterprogramma Simsala Saartje bezocht de Pius X en dat ging niet onopgemerkt.
Foto: opname van YouTube

Uit de Steenbergse Courant