vrijdag 10 januari 2020, 14:07

Nieuwe glijbaan zwembad De Meermin wordt een driepitter

STEENBERGEN – Hoewel de oude gele glijbaan in zwembad De Meermin 35 jaar lang voor veel plezier heeft gezorgd aan menig kind wordt deze gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe. En wat voor een: de nieuwe baan is een driepitter met drie banen voor optimaal glijplezier.

De oude baan werd in 1985 geplaatst met een forse financiële injectie van destijds Rabobank Steenbergen. Inmiddels is de gele baan versleten en reserveerde de gemeenteraad een vervangingspost op de begroting. In het nieuwe zwemseizoen is het dan zover. Er komt een nieuwe. Eén trap leidt naar een plateau op een hoogte van ruim vijf meter, vandaaruit gaan drie banen naar beneden. De grootste baan – de ‘Challenger’ is 43 meter lang. Dan is er een baan – genaamd de ‘Superslider’ – voldoende breed om met twee personen tegelijk naar beneden de scheren. Deze Superslider heeft twee goten om e voorkomen dat de glij-lustigen aan het eind niet tegen elkaar botsen. En vervolgens is er de ‘Thrillseeker’ die zorgt voor een steile glijervaring.

“Mensen kijken er naar uit”

Badmeester Leo Holierhoek is in zijn nopjes: “Het zwembad is nu gesloten, maar toch krijg ik regelmatig vragen over de glijbaan. Als ik in Steenbergen de hond uitlaat, spreken zwembadbezoekers mij regelmatig aan. Hoe gaat hij er uit zien? Wordt hij groter? Gaat hij straks ook harder? We hadden al gepubliceerd dat we afscheid gingen nemen van de gele glijbaan, mensen kijken er naar uit.”

Opening

En wethouder Esther Prent nodigt nu al iedereen uit om de baan te openen. “Dat wordt een mooie start van het seizoen 2020”.
De nieuwe glijbaan komt op de plaats van de oude, maar neemt wel een stukje van de zonneweide af. Het bad zelf hoeft niet te worden aangepast.

Uit de Steenbergse Courant