Afbeelding
woensdag 4 december 2019, 09:30

Negen tips binnen in zaak Johan van der Heyden na Opsporing Verzocht

STEENBERGEN – De uitzending van het programma Opsporing Verzocht van gisteravond heeft negen tips opgeleverd in de zaak van de 56-jarige Johan van der Heyden. Daar zitten tips tussen over het gereedschap uit het busje van de verdwenen Belgische loodgieter. Er werd door de politie in de uitzending specifiek een oproep gedaan of er mensen zijn die in de omgeving van Steenbergen in die bewuste week in juni iets hebben gehoord over het gereedschap wat uit het busje van Van der Heyden is gehaald. Wellicht is het te koop aangeboden. 

“Die tips gaan we uiteraard verder uitzoeken. Verder zijn er ook een aantal ‘meedenk-tips’ binnengekomen zoals we die noemen. Hoewel de beloning van 15.000 euro voor de gouden tip dus nog niet kan worden gegeven, zijn we blij met alle gedeelde informatie”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk deze ochtend.

Iets aangetroffen bij forensisch onderzoek

Gisteren was een groot onderzoeksteam van de politie opnieuw bezig op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in de hoop sporen te vinden van het lichaam van Johan van der Heyden. De politie denkt dat de Belg daar om het leven is gebracht, in stukken is gezaagd en daarna is verbrand. De stoffelijke resten zouden mogelijk in het Schelde-Rijnkanaal zijn gedumpt. In de uitzending werd dan ook gevraagd of er mensen zijn van wellicht de beroeps- of pleziervaart die iets daarvan hebben gezien in die eerste week van juni. “Bij het forensisch onderzoek in de woning op het woonwagenkamp is wel iets aangetroffen, maar daar kan ik verder nog geen mededelingen over doen”, aldus Van Hooijdonk.

Getuigen die witte bestelbus hebben gezien

Ook werd er in de uitzending een oproep gedaan of er getuigen zijn die de witte Peugeot Boxer bestelbus van het slachtoffer op twee locaties in Steenbergen hebben zien staan. Dat zijn de Schansdijk en de J.L. Brooijmansdreef (oude veiling). De politie denkt dat Johan van der Heyden nog twee dagen levend achterin die bus is vastgehouden. 

In totaal zijn er in deze zaak zeven mensen aangehouden; vier daarvan zitten nog vast en drie zijn heengezonden maar blijven nog wel verdachten in de zaak. Volgens de politie wordt er volgende week nogmaals aandacht besteed aan de zaak in het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant. 

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant