woensdag 27 november 2013, 12:54

Databyte en Informatique slaan handen ineen

STEENBERGEN – In haar ambitie om uit te groeien tot de beste zakelijke ICT-dienstverlener van Zuidwest Nederland, heeft Databyte de handen ineen geslagen met Informatique uit Berkel en Rodenrijs. Waar Databyte zich dus puur gaat richten op de zakelijke markt, kan de particuliere consument per 1 januari bij Informatique terecht.

Met haar nieuwe concept ‘Volution’ wil Databyte bovendien een nog grotere rol gaan spelen bij het leveren van ICT-oplossingen in onderwijsland.

Daarnaast blijft de succesvolle onderneming, ruim 25 jaar geleden opgericht door Steenbergenaar John Heijnen, zich met haar tachtig professionals nadrukkelijk focussen op het midden- en kleinbedrijf.

Met ingang van het nieuwe jaar neemt Informatique alle re- en e-tail activiteiten over van Databyte, inclusief alle bijhorende garantieverplichtingen.

In verband met deze verandering, zal de showroom van Databyte aan de Drukkerij op bedrijventerrein Reinierpolder II van 2 tot en met 16 januari gesloten zijn, om na een inpandige verbouwing op 17 januari weer open te gaan. Voor online-bestellingen blijven de bestaande webshops van Databyte en nu dus ook Informatique toegankelijk.

Volgens de beide directies sluiten de achtergrond en cultuur van Databyte en Informatique, dat al bijna twintig jaar bestaat, naadloos op elkaar aan. Het bedrijf uit Berkel en Rodenrijs verkoopt computers, componenten, randapparatuur, netwerkapparatuur, software en tv’s en ontwikkelde zich met name de afgelopen jaren sterk als retailer.

Dit werd zowel in 2011, 2012 als 2013 onderstreept met de publieksprijs ‘Computerwinkel van het Jaar’ en ‘Webwinkel van het Jaar’ in 2011 en 2012.

Uit de Steenbergse Courant