zaterdag 23 november 2013, 16:06

Steengoed Logeerhuis Sint Nicolaas meteen druk bezocht

STEENBERGEN – Vele tientallen kinderen wisten vanmiddag, in de meeste gevallen aan de hand van hun vaders en moeders, meteen de weg te vinden naar het logeerhuis van Sint Nicolaas, gevestigd in het oude winkelpand van de familie Léautaud in de Kaaistraat. De Sint nam voor elk kind ruimschoots de tijd, nam tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst, en natuurlijk werden er uit volle borst Sinterklaasliedjes gezongen.

Het logeerhuis is een noviteit in Steenbergen. Het initiatief ervoor is genomen door het plaatselijke Sint Nicolaas (intocht)comité en de deelnemers van Steenbergen Steengoed Winkelplezier. Bij deze winkeliers kunnen ook speciale kleurplaten worden afgehaald en met een bijhorende rebus zijn leuke prijzen te verdienen.

Het logeerhuis is woensdag 27 november, zaterdag 30 november en woensdag 4 december eveneens geopend, telkens van 14.00 tot 16.00 uur.

Sinterklaas was vanmiddag overigens wel een tikkeltje te laat. Volgens de Zwarte Pieten die hij vooruit had gestuurd is de goedheiligman gewend om overal met zijn trouwe schimmel Amerigo naartoe te komen, maar was hij nu te voet onderweg. Vandaar dat het iets langer duurde.

’Iedereen is wel eens even stout’

Ondertussen liep het logeerhuis echter al aardig vol met verwachtingsvolle kinderen, die met de Pieten naar hartelust de alom bekende Sinterklaaswijsjes zongen en uiteindelijk met heel hard roepen de Sint naar zijn tijdelijke verblijfplaats wisten te loodsen.

,,Weten jullie waarom ik wat later ben? Er waren een paar stoute kinderen!’’, verklaarde de goedgeefse kindervriend. ,,Ik begrijp overigens best hoor dat kinderen soms wel eens stout zijn, dat overkomt iedereen en dat is ook helemaal niet erg, zolang je altijd maar heel snel weer lief bent!’’

Grote bliksem met afstandsbediening

Sinterklaas bleek voorts bijzonder goed op de hoogte van alle speelgoedtrends  en stond zelfs niet met zijn oren te klapperen toen een jongetje om een grote bliksem met afstandsbediening vroeg. ,,Bliksem McQueen van Cars, ja die is snel hè,’’ luidde het antwoord.

De Sint wees de kinderen, die allemaal een zakje snoep kregen, er wel op dat zij niet te veel en geen al te grote cadeaus moeten vragen. Maar opperde ook dat een wortel in je  schoen, uiteraard voor Amerigo, doorgaans wel helpt om het gewenste pakje te ontvangen.

Kijk voor meer foto’s op http://www.facebook.com/KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant