dinsdag 3 juni 2014, 09:04

Leerlingen Gummarusschool steunen goede doel met mini Roparun

STEENBERGEN – Leerlingen uit de beide groepen 8 van de Gummarusschool hebben zelf alle voorbereidingen getroffen voor de Mini-Roparun waarmee zij vrijdag 6 juni zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het Steenbergse Roparun-team Stonemountain Runners.

Ook de organisatie van de sportdag van de basisschool, die onlangs plaatsvond, berustte al bij de laatstejaars. Zij moesten eerst solliciteren en werden vervolgens door hun leerkrachten onderverdeeld over verschillende werkgroepen. Er moe(s)t tenslotte nogal wat geregeld worden: muziek, catering, posters en flyers, publiciteit, noem maar op. En niets is over het hoofd gezien.

Alle kinderen van de Gummarus doen komende vrijdag mee aan de Mini-Roparun, waarvoor zij bij familie, vrienden, buurtbewoners en bekenden sponsorgeld hebben geworven. De totaalopbrengst wordt na afloop van het sportieve evenement bekendgemaakt en overhandigd aan de Stonemountain Runners, die er op hun beurt de goede doelen van de Stichting Roparun mee steunen. Deze organisatie zet zich al vele jaren in voor de zorg aan mensen met (terminale) kanker.

De estafettetocht van Parijs naar Rotterdam trekt maandag 9 juni, Tweede Pinksterdag, zoals gebruikelijk ook weer door  Steenbergen. Een stuk van het doorkomst-parcours is ook onderdeel van de Mini-Roparun. Start en finish hiervan zijn op het schoolplein, waarna via de Magnoliastraat en de Oudlandsestraat een ‘lus’ wordt gelopen.

Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 mogen ook koppels vormen die hun rondjes - van 900 meter per stuk - lopend en fietsend afleggen. Net als bij de echte Roparun dus. Het festijn begint om 13.15 uur met een gezamenlijke warming up.

Iedereen die de deelnemers wil komen aanmoedigen is uiteraard van harte welkom langs de route.

Uit de Steenbergse Courant