dinsdag 3 september 2013, 10:34

Acht van Heshof nu op zaterdagavond voor nog meer sfeer

STEENBERGEN – De tweede editie van de Acht van Heshof wordt niet net als vorig jaar op zondagmiddag, maar op zaterdagavond - 28 september - gehouden. Op die manier hoopt de organisatie van de hardloopwedstrijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun, het evenement nog meer cachet te geven.

Het publiek kan de verrichtingen van de deelnemers immers mooi volgen vanaf de terrassen op de Markt, waar zich het centrum van ‘de Acht’ bevindt en de hardlopers dus meermaals passeren. En rond het parcours worden dweilbandjes ingezet, ter verhoging van de sfeer en de feestvreugde.

Het programma begint om 18.30 uur met een kidsrun van 1.25 kilometer voor de jeugd tot en met 12 jaar. Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de 5- en de 10-kilometer loop. Voor alle winnaars van de categorieën jongens, meisjes, dames en heren is een beker beschikbaar.

Na afloop worden onder alle startnummers mooie prijzen verloot en de deelnemers van de kidsrun krijgen dan nog een leuke verrassing voorgeschoteld. Inschrijven voor de Acht van Heshof is vanaf heden mogelijk in de winkel van de sportshop aan de Kaaistraat.

Uit de Steenbergse Courant