maandag 18 januari 2016, 11:00

Educatieve natuurspeeltuin op Arcadia

STEENBERGEN – Een grote natuurspeeltuin, waar educatie over de natuur en spelen worden gecombineerd, is één van de eerste plannen die Stephan en Jenny Ardon van Sardonos Promoties willen realiseren op landgoed Arcadia aan de Afgeslechtedijk.

Zij hebben per 1 januari de exploitatie van de horecavoorzieningen op Arcadia overgenomen van Wim en Wilca van Vliet van Dely’s Partyservice.

,,Om te beginnen vestigen we hier ons bedrijf Sardonos Promoties, waarmee we dan ook eigen feestruimtes kunnen aanbieden. Vervolgens willen we het landgoed graag op recreatief gebied ontwikkelen. Met een natuurspeeltuin dus, maar ook door in het voor- en hoogseizoen open te zijn als fietscafé,’’ aldus Stephan en Jenny Ardon.

Voor de korte termijn staan bovendien de aanpak van de parkeerplaats en de aanleg van rolstoelvriendelijke wandelpaden in het bijna 9 hectare grote terrein hoog op het wensenlijstje van de ondernemers, die bij de verdere ontwikkeling van het landgoed vertrouwen op de medewerking van de gemeente, waarmee zij volop in overleg zijn als het gaat om de benodigde vergunning.

Andere ideeën die bij het ondernemersechtpaar leven zijn bijvoorbeeld het organiseren van ‘speed-diners’ op het landgoed en wandelingen, met eet- en drinkmomenten verspreid over de riante tuin. ,,Mogelijkheden te over, ook met betrekking tot de verzorging van allerhande feesten en partijen.’’

Uit de Steenbergse Courant