vrijdag 13 mei 2016, 08:30

Extra huishoudelijke hulp voor de halve prijs

STEENBERGEN – Inwoners van de gemeente Steenbergen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke ondersteuning en mantelzorgers kunnen vanaf heden twee uur extra huishoudelijke ondersteuning per week aanvragen voor een gereduceerd tarief van vijf euro per uur.

Reden voor de gemeente om dit tarief te verlagen is de evaluatie van de huishoudelijke hulp-toelage in 2015, waarvan minder gebruik van het beschikbare budget gebruik werd gemaakt dan van tevoren was verwacht.

Hierdoor heeft het college besloten de kosten voor de klant te halveren, van tien naar vijf euro, waarbij de gemeente dus een groter deel van de kosten voor haar rekening neemt. Op die manier hopen B en W het gebruik van de regeling te stimuleren, zodat mensen die het nodig hebben op een voordelige manier extra hulp kunnen inhuren, bijvoorbeeld om een grotere klus zoals de voorjaarsschoonmaak uit te laten voeren, maar ook om de belasting van het alledaagse huishouden te verminderen.

Mensen met een Wmo-incidatie voor huishoudelijke hulp  kunnen de extra uren aanvragen via hun eigen zorgaanbieder. Mantelzorgers kunnen terecht bij een zorgaanbieder naar keuze, mits de gemeente daarmee een contract heeft.

Uit de Steenbergse Courant