maandag 30 mei 2016, 15:30

Op avontuur in de natuur met Het Slingerpad

WELBERG – Hoe klinkt het bos? Hoe voelt een boom? Kun je door de bomen het bos nog wel zien? Allemaal vragen die kinderen voorgeschoteld krijgen wanneer zij Het Slingerpad gaan lopen; een avontuurlijke tocht door de bossen van het Welbergse Oudland, die op woensdag 1 juni officieel wordt geopend door burgemeester Ruud van den Belt.

Het Slingerpad is een zogenoemd natuur-beleefpad dat niet alleen voor de basisschooljeugd, maar ook minstens net zo leuk is voor volwassenen.

Het initiatief hiertoe is afkomstig van de Dorpsraad Welberg, die graag een route voor kinderen wilde toevoegen aan het bestaande ommetje ‘Bergh en Vaert’. De uitvoering van dit idee werd verzorgd door de lokale professionals Bos&Bos vormgevers en tekstbureau Dasklare Taal.

Enthousiast

De Dorpsraad, maar ook de terreinbeheerders, de natuurorganisaties Brabants Landschap en Staatsbosbeheer, en de gemeente Steenbergen zijn enthousiast over het resultaat. Hetzelfde geldt voor de kinderen die de route bij wijze van test al gelopen hebben.

In de ontdekkingstocht komen natuureducatie, dorpshistorie en culturele vorming bij elkaar. De naam Slingerpad is afgeleid van het bos waar de tocht begint, dat in de volksmond het Slingerbos heet.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De route en een tasje met benodigdheden zijn tegen een kleine borgsom verkrijgbaar bij Zaal Koch aan de Kapelaan Kockstraat, waar burgemeester Van den Belt woensdagmiddag om 15.15 uur de openingshandeling zal verrichten, met medewerking van kinderen uit het dorp.

Uit de Steenbergse Courant