Afbeelding
zaterdag 9 juli 2016, 15:45

Zomeravondcompetitie draait op volle toeren

STEENBERGEN – Het is een drukste van jewelste elke doordeweekse avond op het kunstgrasveld van vv Steenbergen, waar zich tot aan de grote vakantie zowel voor de jeugd als voor de senioren een zomeravondvoetbaltoernooi voltrekt.

De organisatoren, respectievelijk Martijn Iriks en Jasper van Tilburg, genieten van het succes van de competities. ,,Het is werelds om die kleintjes te zien voetballen en het wordt steeds fanatieker,” vertelt Iriks. Niet alleen de spelertjes genieten, maar ook het publiek.

Er wordt volop gescoord op de kleine veldjes die elke maandag en dinsdag zijn uitgezet voor de jeugd van 6 t/m 16 jaar. ,,Er worden echt hele grote uitslagen bereikt zoals 36-2 en zelfs een keer 40-3,”  aldus Iriks, die samen met Klaas de Wit en Nico Brok het jeugdzomeravondtoernooi van de grond heeft getild.

Vervolg

Zij merken op dat het verschil met name gemaakt wordt door de tweedejaars t.o.v. de eerstejaars per categorie. ,,Voor ons als organisatie wellicht een uitdaging om daar voor de volgende keer proberen rekening mee te houden.’’ Waarmee meteen duidelijk is dat er volgend jaar een vervolg zal komen op het succesvolle evenement.

De senioren zijn al aan hun tweede seizoen bezig, met een groter aantal teams dan vorig jaar. ,,Gedurende de competitie is gebleken dat de vereniging, en in het bijzonder de scheidsrechterspool, ook deze groei aan kan en alle wedstrijden in goede banen worden geleid,” geeft Van Tilburg tevreden aan.

Krachtsverhoudingen

Grote uitslagen zijn er bij de senioren dit seizoen een stuk minder. Veel deelnemers van de eerste editie doen ook nu weer mee, waardoor de organisatie de krachtsverhouding op voorhand beter kon inschatten. Desalniettemin wordt er wel lustig op los gescoord.

Mede doordat de kampioenen van de vorige jaargang zijn gepromoveerd en de titelverdediger in de bovenste klasse het lastig heeft, lijken er in de verschillende competities compleet andere winnaars uit de bus te rollen dan vorig jaar, toen Recreativo Habeco, DVG Tegelwerken en Van Der Riet Totaalbouw De Heen er met de schalen vandoor gingen.

Bij de dames gaat de strijd voornamelijk tussen SC Gastel, vv Steenbergen en De Toekomst. In de 1e divisie stevent Senzomax op de overwining af, in de tweede divisie maken Sportparkuitje.nl en Sibir Novosibirsk de dienst uit, en in de derde divisie zijn de teams van Verbeek Boomkwekerijen, Sportshop Heshof en Kazooie FC aan elkaar gewaagd.

De laatste wedstrijden van zowel de jeugd als de senioren worden in de week van 18 juli gespeeld en dan worden ook de prijzen verdeeld, met een groot feest na afloop, in de kantine van vv Steenbergen.

Uitslagen en standen zijn te vinden via www.vvsteenbergen.nl

Foto’s Mark Koenraadt

Uit de Steenbergse Courant