vrijdag 12 mei 2017, 13:16

Supermarkt Krówka gespecialiseerd in Poolse producten

STEENBERGEN – Afgelopen zaterdag opende in de Grote Kerkstraat op nummer 19 een bijzondere supermarkt. Onder de naam “Krówka Ploski Slep” – of in iets meer Nederlands: Krówka Supermarkt – opende de winkel in het pand waar voorheen Decohome was gevestigd. De supermarkt is gespecialiseerd in puur Poolse producten.

Krówka is opgezet door 3 compagnons: Mohammed Zada, Hawr Ibrahim en Gare Taher. Zij hebben nog drie van dergelijke zaken in Lisse, Den Haag en Gent, zo vertelt bedrijfsleider Ibrahim. Overigens is het drietal niet Pools van afkomst, maar van Koerdische komaf uit Irak. “Krówka is de naam van speciale chocolade reepjes, een lekkernij waarvan Polen met plezier smullen”, aldus Ibrahim.

Veel Polen in en rond Steenbergen

Hij vertelt dat voor Steenbergen is gekozen vanwege het grote aantal Poolse mensen dat hier in de plaats zelf – minimaal zo’n 500 – en in de omgeving – in totaal meer dan 1000 – woont.

“Wij hebben tal van speciale Poolse producten. In pot, in blikwaren of vacuüm verpakt. Maar ook verse broden en Poolse gevulde broodjes en tal van vleeswaren. Daarnaast ook verse groenten, diepvriesgroenten, melkproducten en medicijnen. En een groot assortiment Poolse biersoorten”, aldus Hawr Ibrahim. Die naast de supermarkt ook de groothandel Alpes runt. “Deze naam kennen alle Poolse supermarkten in Nederland, want aan hen levert Alpes”.

Hij benadrukt vervolgens dat ook niet-Poolse klanten van harte welkom zijn. “We merken dat ook heel wat Nederlanders van alle Poolse lekkernijen houden”.

Foto: Medecompagnon Gare Taher toont de verse broden die Krówka dagelijks levert. De supermarkt is van maandag tot en met zaterdag open tussen 9:00 en 22:00 uur en op zondagen tussen 10:00 en 20:00 uur.

Uit de Steenbergse Courant