vrijdag 19 mei 2017, 17:56

Meisjesteam Maria Regina op grootse wijze regio kampioen

STEENBERGEN – Afgelopen woensdagmiddag kreeg de hitte blijkbaar geen vat op de speelsters van het meisjesteam Maria Reginaschool. Volgens de coaches van het team en de meegereisde supporters speelden de dames de sterren van de hemel en lieten ze droomvoetbal zien. Op deze wijze werd het regiokampioenschap behaald en kunnen de voetbalsters naar de wedstrijden voor het kampioenschap van Zuidwest Nederland.

Het Maria Reginateam speelde vier wedstrijden en wisten deze allemaal ruimschoots te winnen. Zo werd het team van basisschool Mariadonk uit Zegge met 6-0 verslagen, werd het maar liefst 10-0 tegen De Hoeksteen uit Zevenbergschen Hoek en 9-0 tegen het tam van basisschool De Klimroos uit Roosendaal. Ook de sterkste tegenstander van de middag – van basisschool Sint Bavo uit Rijsbergen – werd verslagen. Hier stond uiteindelijk 4-0 op het scorebord. Al bij al een totaal van 29 doelpunten voor en geen enkel doelpunt tegen en dat mag een uitzonderlijke prestatie worden genoemd.

Op naar de volgende finale

De meiden ontvingen na afloop felicitaties en alle lof van hun coaches en supporters. Ze kunnen nu op woensdag 7 juni hopelijk opnieuw schitteren tijdens het kampioenschap van het district Zuid 1 (Zuidwest Nederland). Dit wordt in Zwijndrecht gehouden op het sportcomplex Balestein.

Uit de Steenbergse Courant