Afbeelding
maandag 31 juli 2017, 18:00

Jumbo blij met hartverwarmende reacties van klanten

STEENBERGEN - “We wisten eerlijk gezegd niet goed wat we vanmorgen moesten verwachten,” geeft Marcel Schoone, bedrijfsleider van Jumbo Floraplein Steenbergen toe. Na vijf dagen gedwongen gesloten te zijn vanwege de bestrijding van muizen, ging de winkel om 8.00 uur vanmorgen eindelijk weer open. Al snel bleek dat de klanten zich niet af lieten schrikken door de berichtgeving van de afgelopen dagen.

“De reacties die we kregen, waren hartverwarmend,” aldus Schoone. “Klanten die ons persoonlijk kwamen vertellen dat ze blij zijn dat we weer open zijn. We kregen zelfs een bloemetje voor het personeel. Voor hen vind ik het met name fijn dat de klanten zo reageren want zij hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen dagen. Zij verdienen een groot compliment. Iedereen is doodop en heeft heel wat over zich heen gekregen maar we hebben de klus samen geklaard.”

Achtbaan

Het leegruimen, schoonmaken en weer inruimen van de winkel was een heidens karwei. “Bij een verbouwing werk je met een draaiboek en is alles georganiseerd. Dit was een ad hoc klus; we zaten echt in een achtbaan. Het was ook niet zoals bij een verbouwing dat je na al het werk er iets voor terugkrijgt. Het was nu alleen maar heel hard werken van ’s morgens zes tot ’s avond ‘s elf uur. Het personeel dat op vakantie is en het via de media vernam, zat er ook vreselijk mee in de maag. Een van hen is zelfs teruggekomen van vakantie om ons te helpen.”

Fabel

De bedrijfsleider wil de fabel dat alle producten uit de winkel in de vuilnisbak zijn verdwenen, graag uit de wereld helpen. “Alle verpakkingen die doordringbaar zijn en alles wat met kinderen te maken heeft, hebben we weggegooid. Dat is ook niet naar de Voedselbank gegaan omdat we het simpelweg niet aandurfden. Maar alle andere producten, potten, blikken, flessen, zijn gewoon grondig schoongemaakt en worden bij ons of bij andere filialen verkocht. Als supermarkt zijn wij absoluut tegen verspilling. Iedere week komt de Voedselbank hier spullen met een korte houdbaarheidsdatum ophalen. Wij willen hun klanten echter net zomin blootstellen aan risico’s als onze eigen klanten. Dat kan men ons niet kwalijk nemen.”

Bijenbekjes

Voorlopig blijft men bij de Steenbergse Jumbo extra alert op ieder spoor van ongenode gasten. “We denken dat de gaten en kieren nu wel grotendeels gedicht zijn. Aan de buitenkant van het pand zijn we nog bezig met het plaatsen van zogenaamde bijenbekjes in de ontluchtingsgaten van de spouwmuur. Daar zijn er inmiddels driehonderd van gezet. Nog vijfhonderd te gaan,” illustreert Schoone de megaklus.

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen

Foto 2: Marcel Schoone, bedrijfsleider van Jumbo Floraplein Steenbergen, toont een van de achthonderd bijenbekjes die in de ontluchtingsgaten van de spouwmuur worden gezet. Ze moeten helpen om het ongedierte wat buiten zit, buiten te houden.

Uit de Steenbergse Courant