maandag 23 oktober 2017, 10:00

Steenbergen Anders komt niet terug na verkiezingen

STEENBERGEN –Wie op 21 maart 2018, de dag van de Gemeenteraadsverkiezingen, in het stemhokje op zoek gaat naar de lijst Steenbergen Anders (StAn) komt van een koude kermis thuis. Na twaalf jaar lokale politiek hebben de leden van de partij besloten tot opheffing over te gaan. Tot 21 maart 2018 zetten raadslid Tim Huisman en burgerraadslid Theo van Es zich echter met onverminderde energie in voor de belangen van de gemeente Steenbergen.

Zoals vaak het geval bij politieke partijen, ontstond ook Steenbergen Anders in 2006 uit onvrede met het gevoerde beleid van dat moment. Het tracé van de A4 en later de verkoop van het oude stadhuis waren hiervoor directe aanleiding. Gedurende de periode dat StAn meeregeerde maakte zij deel uit van alle coalities. In de persoon van Bert van Kesteren had de partij het grootste deel van die periode ook een vertegenwoordigers in het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de laatste verkiezingen liep StAn echter al fikse averij op en kwam uiteindelijk met slechts één zetel terug in de raad.

Geen behoefte

Volgens voorzitter Theo van Es, die zelf al eerder een overstap naar de VVD aankondigde, zijn de leden van mening dat nu de heikele thema’s naar aanleiding waarvan de partij is ontstaan, zijn afgedaan het beter is om te stoppen. Tegenover de Steenbergse Courant voorspelde Van Es dit besluit al: “De noodzaak voor StAn is er gewoon niet meer. Dan kun je denken ‘we hebben het niet goed gedaan’ of er is gewoon niks meer om tegen te protesteren. Ik denk dat het laatste het geval is. De onderwerpen waar StAn destijds voor werd opgericht zijn er niet meer. En wanneer ik dan links en rechts van StAn kijk en daar Gewoon Lokaal! en de Volkspartij als sterke lokale partijen zie, dan denk ik dat daar tussenin geen behoefte aan of plaats voor Steenbergen Anders meer is.”

Geen commentaar

De politieke aspiraties Van Es en Tim Huisman blijven onverminderd overeind. Eerstgenoemde hoopt op een verkiesbare plaats op de VVD-lijst. Waar Huisman  naartoe gaat, is nog onbekend. Gesprekken daarover zijn volgens hem gaande maar verder commentaar daarover wil hij voorlopig niet geven.

Uit de Steenbergse Courant