Afbeelding
woensdag 7 maart 2018, 19:30

Vijftig plaatsen beschikbaar voor nieuwkomers in Kleine Tour

STEENBERGEN – Vanavond was in zaal De Joosse het inschrijfmoment voor de 49e Kleine Tour Steenbergen, die dit jaar van 6 tot en met 11 augustus wordt gehouden. En zoals vanouds was hiervoor goede belangstelling. “We hebben in totaal 50 plaatsen vacant”, laat voorzitter Wim Roovers weten. “Dertig daarvan zijn voor jongens, bij de meisjes zijn 20 plaatsen beschikbaar. Maar hierbij moet worden gezegd dat de plaatsen voor de meisjes grotendeels vanuit de huidige wachtlijst worden ingevuld. Bij de jongens staan er slechts vijf op de wachtlijst, dus maken 25 nieuwe jongens een kans voor deelname”.

Aan Kleine Tour Steenbergen nemen 18 ploegen deel, 10 jongensteams en 8 meisjesteams. Elke ploeg telt 12 rennertjes, dus in totaal hebben 216 kinderen een fantastische tourweek, waarin ze genieten van de wedstrijdjes, de spanning, maar vooral ook van de saamhorigheid die de Tour zo kenmerkt. En ondertussen trappen de kinderen niet minder dan zo’n 300 kilometer weg. “Daarbij helpen de groteren de kleintjes, dat is fantastisch om te zien. Zij weten hoe het is, want ze hebben immers ook tot die categorie behoord”, vertelt Wim Roovers. Hij kijkt met het team van ruim vijftig Tourmedewerkers en de 36 ploegleiders al weer uit naar het jaarlijkse evenement. Eerst echter staat de Miss-verkiezing op het programma. Die is op zondag 3 juni.  

Geen plekje? Dan op de wachtlijst.

Vanavond kregen nieuwkomers een kans door zich in te schrijven. Voor wie er onverhoopt geen plaats is, geldt dat er wel een plaatsje op de wachtlijst zal zijn. “Het gebeurt toch altijd wel dat kinderen zich tussentijds moeten afmelden om tal van redenen. Dan komen de kinderen aan de beurt die nu net buiten de boot zijn gevallen”.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant