dinsdag 27 maart 2018, 14:00

Drie Steenbergse glastuinbouwbedrijven doen mee aan ‘Kom in de Kas’

STEENBERGEN – Op zaterdag 7 april nodigen drie grote glastuinbouwbedrijven in het Westland de inwoners uit gemeente Steenbergen uit om een kijkje te komen nemen in hun kassen. Voor de bezoekers – jong en oud – is een aantrekkelijk programma samengesteld. Er worden die dag ook verse producten verkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel: de Stichting Leergeld.

Tomatenkweker Van Adrichem (Westlandselangeweg 8A), aubergineteler Van Duijn (Zoekweg 10) en 4Evergreen paprika’s (Zoekweg 20) ontvangen op 7 april belangstellenden in hun kascomplexen. Ze tonen hoe hun bedrijven in deze tijd op grote schaal een uitstekende kwaliteit produceren en hoe innovatief hun sector is. Tijdens hun ‘Kom in de Kas’dag krijgen de ondernemers ondersteuning van diverse toeleveranciers en partners en is er een interessant programma samengesteld dat de bezoeker niet alleen zal verbazen, maar zeker ook plezieren. Een programma met een proeverij, een puzzeltocht, een toeristentrein en voor de kinderen schminken en een kleurwedstrijd, want kleur krijgt op deze dag extra aandacht. Overigens kunnen de kleintjes zich uitstekend vermaken op de opgestelde springkussens.

Het Kom-in-de-Kas-team in Steenbergen wordt gevormd door Geert van Adrichem, Rob van Duijn en Johan Gunter. Dit drietal nodigt alle belangstellende inwoners uit deze gemeente en omgeving uit om op zaterdag 7 april te komen kijken in de wondere wereld van de glastuinbouw.
De organisatoren hopen dat veel belangstellenden met de fiets zullen komen. Voor de automobilisten is er parkeergelegenheid geregeld op het terrein van de voormalige veiling aan de Brooijmansdreef/Franseweg. De hele dag rijden er bussen om de mensen vandaar uit naar de kassen te brengen. Het gebied zelf is afgezet voor autoverkeer. Tussen de bedrijven zelf rijdt een treintje om de bezoekers te vervoeren.

Nog even iets over het goede doel: de Stichting Leergeld zorgt ervoor dat kinderen uit de gemeente Steenbergen de kans krijgen om sport te bedrijven, muziekles te volgen en mee te doen aan schoolactiviteiten als er thuis wat minder geld beschikbaar is.

Tijdens de open dag is er gelegenheid om tegen een gereduceerd tarief met een helikopter een rondvlucht boven het kassengebied te maken. Op drie locaties zijn er kinderattracties zoals springkussens, schminken en ballonnenclowns. Ook is er een interactieve speurtocht uitgezet waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de ‘Komindekas’ App te downloaden.

Uit de Steenbergse Courant