Afbeelding
zaterdag 7 april 2018, 13:53

Grote belangstelling voor ‘Kom in de kas’

STEENBERGEN – Drie glastuinbouwbedrijven die de handen ineengeslagen hebben voor een Open Dag onder het motto ‘Kom in de Kas’, hebben over belangstelling zeker niet te klagen. Al vanaf het moment van opening – vanochtend om 10:00 uur – stroomden de belangstellenden toe. Velen komen per fiets of maken gebruik van de gratis busdienst die vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de voormalige veiling aan de Franseweg.

Bij aubergine teler Gebroeders van Duijn kunnen bezoekers ervaren hoe de teelt van diverse soorten aubergines in zijn werk gaat. Ze zien hoe groot de enorme kassen zijn – dat geldt overigens ook voor de twee andere glastuinbouwbedrijven – en realiseren zich dat de huidige bedrijven compleet anders werken dan hun collega’s in vroegere tijden. De teelt van natuurlijke producten met behulp van hoogwaardige technologie. Ze kunnen ook proeven hoe smakelijke gerechtjes met aubergine mogelijk zijn.

Paprikateler 4Evergreen laat een zelfde teelttechniek zien. Duidelijk wordt hoe het komt dat de kwaliteit van het product zo hoog is. Centraal tussen de twee andere bedrijven is extra aan de inwendige mens gedacht. Er zijn gezellige zitjes, er is frites verkrijgbaar en wie van hamburgers houdt komt eveneens aan zijn trekken. Ook hier ontbreekt een proeverij niet en kunnen de bezoekers zich de paprika en zijn culinaire mogelijkheden laten smaken. Voor de kleintjes zorgen de stormbaan en zweefmolen voor prima vermaak.

Zalige tomatensoep en andere lekkernijen

Ook bij tomatenteler Van Adrichem komt de belangstellende aan zijn trekken. Niet alleen vanwege de informatie over het proces rond de teelt, maar zeker ook door de zeer smakelijke tomatensoep die Poelier Vugts serveert, aangevuld met lekkernijen die steeds gecombineerd zijn met tomaat. De snoeptomaatjes blijken zeer in trek, met extra aandacht voor de meer gekruide snoeptomaat, die voortreffelijk smaakt. Dat geldt eveneens voor het speciale brood en de quiches die Bakhuys de belangstellenden voorschotelt. Die belangstellenden krijgen tijdens hun bezoek ook informatie bij de stands van toeleveranciers, waaronder ook diverse lokale bedrijven. Ook de stand van Wielercriterium Steenbergen roept daarbij om aandacht voor het Nederlands kampioenschap dat het criterium in haar jubileumjaar mag organiseren.

Nog tot 16:00 uur mogelijk

Een bezoek aan Kom in de Kas kan nog tot 16:00 uur en is beslist de moeite waard. Overigens ook wie van vliegen met een helikopter houdt, want ook dat is mogelijk.  

Alle lof overigens voor de perfecte organisatie van dit evenement.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant