Afbeelding
woensdag 22 augustus 2018, 17:00

Steenbergen-Zuid blij met nieuwe fietsbrug

STEENBERGEN –De bewoners van Steenbergen-Zuid die vanmiddag de plaatsing van de fietsbrug tussen de Kastanjelaan en de Rondweg Oost bijwoonden, waren het er roerend over eens: de nieuwe verbinding is een aanwinst voor de wijk. De kraanmachinist van de firma Heeren plaatste de ‘lichtgewicht’ brug bijna geruisloos op de betonnen steunplaten aan weerszijden van de sloot en creëerde daarmee een geheel nieuwe ontsluiting voor het langzaam verkeer.

“In één woord ideaal,” omschrijft de Steenbergse Ilona Kalf, moeder van vier opgroeiende knullen, haar gevoel over de brug. “Onze oudste is net begonnen op de middelbare school en het is een fijn idee dat hij nu vanuit huis zo het fietspad op kan. Zelf ga ik de brug zeker gebruiken voor mijn wekelijks renrondje.”

Oversteek

De fietsbrug komt er mede dankzij de Steenbergse gemeenteraad die een goede verbinding tussen wijk en rondweg voor het langzaam verkeer als voorwaarde stelde. Tot opluchting van de inwoners van de wijk die tot vandaag pas bij de rotondes aan de Franseweg of de Nassaulaan hun fietsroute konden vervolgen. Nu piepen zij met het grootste gemak halverwege de wijk het strak geasfalteerde pad op. Veel sneller en veiliger, zo vindt ook wethouder Wilma Baartmans die vanmiddag samen met Martin Dees, directeur KWS Infra,  als eerste de oversteek mocht wagen.

Groen

Op vrijdag 31 augustus om 17.00 uur kan het verkeer weer gebruik maken van de volledige Rondweg-Oost. De tussenliggende tijd heeft uitvoerder KWS nodig om de renovatie van het viaduct af te ronden en de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Zo moet de brug afgewerkt worden, de sloten uitgediept en nog enkele lichtmasten geplaatst. De aanleg van het ontbrekende groen moet even wachten tot de weersomstandigheden vruchtbaarder van aard zijn.

Foto’s: Peet Dalmeijer©KijkopSteenbergen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant