maandag 29 oktober 2018, 14:00

Dubbel feest bij Mannenkoor ABS

STEENBERGEN - Afgelopen dinsdagavond vierde het Mannenkoor ABS, op bescheiden wijze, haar 130e verjaardag. Voorzitter Jan Ooms van het 50 leden tellende koor, blikte onder meer terug op de recente trip naar Wales. Alle leden ontvingen ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag een prachtig fotoboek van deze reis.

ABS-lid Geert Hertogh werd door de voorzitter Verhallen van het KNZV in het zonnetje gezet met een oorkonde en speld voor zijn veertig jarig lidmaatschap. Hij was duidelijk verguld met de eer die hem te beurt viel. Sinds 30 augustus 1978 is Geert Hertogh een trouw lid van het koor en naar eigen zeggen is ABS voor hem altijd een anker in zijn leven geweest. Zijn passie voor zang en toneel past goed binnen het koor, waar bij speciale gelegenheden ook, zo nu en dan, sketches worden opgevoerd. Ontspanning is namelijk een belangrijke drijfveer voor het succes van ABS.Jan Ligtenberg, de dirigent van ABS, liet nog weten dat enthousiaste zangers altijd een welkome aanvulling voor het koor blijven.

Kerstconcert

Met optimisme wordt uitgekeken naar de toekomst, waarvoor nu reeds een aantal plannen op tafel liggen. Momenteel wordt gerepeteerd voor het Kerstconcert, dat ABS geeft in de Nederlands Hervormde Kerk in Steenbergen op zaterdagavond 22 december aanstaande.

Foto: KNZV-voorzitter Verhallen overhandigt ABS-lid Geert Hertogh de oorkonde die past bij de speld die hij ontving ter gelegenheid van zijn 40-jarig lidmaatschap bij Mannenkoor ABS.
Foto: Charel van Crugten ©2018

Door: Dick Stam

Uit de Steenbergse Courant