vrijdag 8 februari 2019, 16:00

Nu ook glasvezel in vier kernen van de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Naast aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Steenbergen kondigt de organisatie ‘Glasvezel Buitenaf’ aan dat er ook een dergelijk netwerk wordt gerealiseerd in Nieuw-Vossemeer, Dinteloord, Kruisland en De Heen. Binnenkort start de campagne hiervoor.

Net als bij de campagne in het buitengebied roept het bedrijf inwoners van genoemde kernen op om zich aan te melden als ambassadeur en zo de campagne voor de kernen te ondersteunen. Een ambassadeur zet zich in om familie, vrienden en bekenden te motiveren en enthousiast te maken voor glasvezel. Aanmelden kan via de Facebookpagina: facebook.com/GlasvezelBrabantseWalenHalderberge.

Aanleg buitengebied

Overigens gaat naar verwachting de eerste spade voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied in april van start. De verwachting is dat binnen een jaar het hele buitengebied van de Brabantse Wal gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht en dat van Halderberge zal zijn voorzien van de ultrasnelle glasvezel. De aannemer heeft inmiddels opdracht gekregen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg op te starten. Het ontwerp wordt thans samen met betrokken gemeenten besproken en afgestemd.

Uit de Steenbergse Courant