Afbeelding
woensdag 3 april 2019, 21:48

Fors aantal slachtoffers op bedrijfsterrein Pont Meyer

STEENBERGEN – Dertien blijft het ongeluksgetal. Zo bleek ook tijdens de grote jaarlijkse oefening van EHBO Steenbergen die samen met brandweer Steenbergen deze avond werd gehouden. Er waren namelijk dertien slachtoffers op het terrein van Pont Meyer aan de Graaf Hendrikstraat. De kleine dertig EHBO-ers die aan de oefening deelnamen hadden hun handen vol bij het verlenen van de eerste hulp. En ook brandweer Steenbergen moest alle zeilen bijzetten.

De oefening was opgezet door Anita Gladdines en Sjaan van Opdorp van EHBO Steenbergen en officier van Dienst Angelo van den Berg. Het scenario voor deze avond bevatte twee taferelen. Op het buitenterrein kwam de club Stuntrijders danig in de problemen toen hun autostunts die ze daar deze avond mochten oefenen finaal uit de hand liepen. Hier vielen diverse gewonden te betreuren. Binnen in de grote loodsen ging het bij het laden van goederen behoorlijk mis. Ook hier viel een flink aantal gewonden. Zaak dus voor de hulpverleners om hun groep te splitsen en op diverse plaatsen de eerste hulp te verlenen. En dat diende volgens de regels te gebeuren. Door de verscheidenheid aan verwondingen werden de hulpverleners danig op de proef gesteld.

Buiten viel de regen met bakken naar beneden. Maar brandweer en EHBO lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en verleenden hulp waar dit nodig was.

Waardevolle oefeningen

“Dit soort oefeningen in samenwerking met de brandweer zijn voor ons zeer waardevol. De hulpverleners leren elkaar en hun werkwijzen kennen en raken op elkaar ingespeeld. Burgerhulpverlening wordt steeds belangrijker en steeds meer mensen komen hiermee in aanraking. Een voorbeeld is het netwerk van AED-apparaten dat wordt opgebouwd. Het is feitelijk voor iedereen van belang om eerste hulp te kunnen verlenen. De EHBO vereniging ziet het als haar tak om mensen hierin op te leiden”, aldus Angelo van den Berg. Hij wijst erop dat de EHBO altijd nieuwe leden kan gebruiken. Op dit moment telt de vereniging zo’n honderd leden. “Op 1 mei starten we met een nieuwe EHBO opleiding. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen”.

foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant