Afbeelding
zondag 28 april 2019, 11:45

Fietsen en voetbal tijdens Koningsdag op de Welberg

WELBERG – De organisatie OVW had vooraf wel in de piepzak gezeten over de sombere weersvoorspellingen, maar Koningsdag op de Welberg pakte gelukkig voortreffelijk uit. Voor het eerst was er voor de jeugd vanaf 10 jaar een Koningsvoetbaltoernooi georganiseerd en dat werd meteen een succes. Van het enkele buitje hadden de jonge voetballers totaal geen last. Ook de traditionele versierde fietstocht over het dorp was weer een feest voor jong en oud, al was het stevig doortrappen met de harde wind.

Fietsen, steppen, skelters en driewielers; alles was uit de schuur gehaald en prachtig versierd door de kinderen van de Welberg. Ook de outfits van de kinderen zelf waren helemaal Koningsdag-proof, met vlaggetjes op de wangen geschilderd en oranje haren. Een groep van ongeveer twintig kinderen gevolgd door hun ouders vertrok vanaf SC Welberg om een oranje slinger te vormen door de straten van het dorp.

Bij terugkomst waren er prijzen voor de fietsen die het mooist versierd waren. Tiest, Arnoud, Vive, Jinthe, Jesper en Raf vielen daarbij in de prijzen. Alle kinderen mochten een greep doen in de grabbelton. 

Voetbal en oud Hollandse spelletjes

In de middag begon het voetbaltoernooi waar uiteindelijk 44 kinderen zich voor inschreven en waar jong gebroederlijk naast iets ouder ten strijde trok. Een aantal spannende rondes later, onderwijl natuurlijk aangemoedigd door ouders langs de kant, rolde er een winnaar uit de bus. Het team van Roel, Lars, Jens, Abel, Kas, Romy en Timon won de beker. 

Terwijl er op de velden gevoetbald werd, werden er in de kantine oud Hollandse spelletjes door de jongere kinderen gespeeld. Die vermaakten zich prima met ring gooien, vier op een rij en koekhappen. Als klap op de vuurpijl was er voor de ouders als afsluiter een muziekquiz. Onder het genot van een biertje en frietje werden er door de verschillende teams vragen beantwoord over muziek door de tijd heen. Team Zandbaantje mocht uiteindelijk de hoofdprijs, een heerlijk snackpakket, mee naar huis nemen of direct opeten. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant