Afbeelding
dinsdag 21 mei 2019, 14:45

Steenbergen Live! staat weer garant voor volle bak feest

STEENBERGEN – Het is aftellen geblazen voor de echte feestgangers uit Steenbergen en omstreken. Vrijdag kunnen ze op het terrein aan het Waterhoefke uit hun dak gaan tijdens de vijfde editie van het festival Steenbergen Live! en een dag later staat Bassrulers op het programma. De organisatie is sinds afgelopen weekend druk bezig met de opbouw zodat de duizenden bezoekers straks allemaal hun plek kunnen vinden. Ook dit jaar is het programma weer verder uitgebreid.

Zo is er dit jaar een podium bijkomen en staan er in totaal zes podia met voor elke muzieksmaak wat wils. Op het nieuwe podium ‘Wereld van verschil’, zal techno worden gedraaid. “Dat stond eerst bij Bassrulers geprogrammeerd, maar daar was het verschil met de ‘hardere’ muziek in de andere tenten te groot. Een omdat techno de laatste jaren steeds meer in de smaak valt bij een breed publiek, past het nu goed op Steenbergen Live!. Ons doel blijft ook juist die kruisbestuiving; om bezoekers kennis te laten maken met allerlei soorten muziek”, vertelt Erik Scherpenisse namens het organisatieteam. 

Zanger Kafke en tributeband Crazy Little Things

Een van de publiekstrekkers is zanger Kafke die met zijn hit “Springen” ongetwijfeld de tent op z’n kop zal gaan zetten. Deze Nederlandse feestact is ontstaan als een grapje, maar is inmiddels mateloos populair op veel grote festivals in binnen- en buitenland. “Hij is ‘the new kid on the block’. Ik had hem vorig jaar al op de radar staan en heb hem eigenlijk net op tijd kunnen boeken want daarna zat zijn hele agenda vol. Verder ben ik blij dat de Queen-tribute band Crazy Little Things komt, want die doen het live zo goed dat we al snel besloten dat we die er dit jaar weer bij wilden hebben.”

Opblaaskerk

Verder komt er een verrassend element op het festivalterrein te staan, namelijk een grote opblaaskerk waarin mensen karaoke kunnen zingen. Dit is op initiatief van de projectgroep behoud Gummaruskerkgebouw. Leden van die projectgroep zullen die avond aanwezig zijn om onder de festivalbezoekers te peilen of er nog goede ideeën zijn voor de herbestemming van het kenmerkende Steenbergse gebouw. 

Groter niet persé beter

Het team van organisatoren en vrijwilligers maakt momenteel lange dagen om het festival op te bouwen zoals het in de plannen bedacht is. “We verwachten rond de 3000 bezoekers, net als vorig jaar, met wat ruimte voor uitloop. Het back-up plan dat we hadden liggen als de bezoekersaantallen naar de 3500 zouden lopen, hebben we niet nodig. Dat is niet erg, want groter is niet persé beter. We zijn al zo enorm gegroeid in die paar jaar. Het unieke van het evenement waarin zoveel verschillende mensen en muziek samenkomen is belangrijker dan de aantallen. Wat betreft het opbouwen loopt alles op schema. Je kan dit ook niet oefenen, het moet er gewoon staan als we op vrijdag om 19 uur opengaan en daar heb ik ook alle vertrouwen in”, aldus Erik Scherpenisse.

Foto 1: Erik Scherpenisse (met rode jas) met de rest van het team bij de opbouw van de ‘main street’ die als een boulevard over het festivalterrein loopt en dit jaar is uitgebreid.

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant