Afbeelding
zaterdag 25 mei 2019, 18:00

Ondanks ochtend regen toch nog 1675 deelnemers aan KMC

STEENBERGEN – De weersvoorspellingen waren voor deze zaterdag niet verkeerd. Toch kreeg de negende Koos Moerenhout Classic op rij tegen de verwachting in een natte start. In druilerige omstandigheden gaf burgemeester Ruud van den Belt om 9:30 uur het startsein voor de renners, aangevoerd door Koos Moerenhout zelf. Het merendeel koos voor de 85 en 120 kilometer, al waren eerder al de fanatiekelingen voor de 210 kilometer rit gestart.

Pluvius bleef actief tot tegen half twaalf. Na die tijd hield de regen op en steeg de temperatuur tot uiteindelijk zo’n 16 – 17 graden. “Toch nog geweldig dat zoveel wielerliefhebbers zich door de regen niet uit het veld lieten slaan. De wielrenners die onderkoelingsverschijnselen kregen waren veelal wel zo verstandig om hun route wat in te korten”, zo licht Jack van Leent desgevraagd namens de organisatie toe.

Veel lekke banden

Hij gaf aan dat de regen voor veel extra werk heeft gezorgd. “Er waren opvallend veel lekke banden”. De KMC-organisatie reed met vijf motoren en drie auto’s rond om de deelnemers te ‘depaneren’ en zo nodig te voorzien van nieuwe banden. Er werden ook wat valpartijen geconstateerd, voornamelijk vanwege het natte wegdek. “Maar er deden zich geen ernstige ongevallen voor. Al bij al mag gesproken worden van een geslaagde Koos Moerenhout Classic”, concludeert Jack van Leent. Op de Markt werd door een flink aantal deelnemers nog gezellig nagepraat. “Dat is altijd een leuk feest”, aldus Van Leent. De organisatoren kunnen al gaan nadenken over de tiende editie in 2020, als de KMC zijn tweede lustrum viert.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant