Afbeelding
dinsdag 23 juli 2019, 14:58

Zomeractiviteiten voor jongeren in de kernen

STEENBERGEN – Jongeren uit de gemeente Steenbergen hoeven zich niet meer te vervelen tijdens de Zomervakantie. De jongerenwerkers en sportcoaches van de gemeente Steenbergen zijn namelijk op tournee. Van dinsdag tot en met vrijdag bevinden zij zich steeds in een andere kern om samen met de kids te sporten en spelen. Vandaag zijn ze in Kruisland te vinden waar ze van 15.00  tot 16.30 uur een lekker nat programma hebben in de voetbalkooi aan Den Darink. Deelname is gratis. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat vanwege de extreme hitte het programma voor de rest van de week is afgelast.

Wie mee wil aan het Kruislandse waterspektakel wordt gevraagd een grote fles water en/of een waterpistool mee te nemen.

Meer capaciteit

De gemeente Steenbergen heeft inmiddels de beschikking over twee nieuwe jongerenwerkers en dat biedt mogelijkheden tot meer activiteiten. “De afgelopen jaren is er vooral probleemgericht te werk gegaan,” vertelt Gilian van Boekel die samen met collega Iris de Korte sinds kort het jeugdteam versterkt.  “Nu er meer capaciteit is, willen we de aandacht verleggen naar de voorkant en hopen we ook de jongeren te ontmoeten met wie het gewoon goed gaat.”

Drempelverlagend

Door middel van de Zomeractiviteiten hopen de jongerenwerkers de kinderen en jongeren een leuk vermaak te bieden en goede contacten te leggen.

De resultaten zijn hoopgevend. “De eerste avond in de voetbalkooi van Nieuw-Vosssemeer waren er zeker 25 jongeren. Andere kinderen ook dan wij daar normaal tegenkomen. Blijkbaar werkt onze aanwezigheid in combinatie met de activiteiten drempelverlagend en dat is precies wat we willen.”

Programma

Tot en met 16 augustus (maar de rest van deze week dus niet vanwege de hitte!) zijn de jongerenwerker en sportcoaches vier doordeweekse dagen in de kernen te vinden:

Dinsdag 15.00-16.30 uur: Voetbalkooi Den Darink in Kruisland

Woensdag 15.00-16.30 uur en 19.00-20.30 uur: Voetbalkooi Merijntje Gijzenstraat in Nieuw-Vossemeer.

Donderdag 15.00-16.30 uur: Voetbalkooi Witte de Withstraat in Dinteloord

Donderdag 19.00-20.30 uur: Basisschool Gummarus in Steenbergen-Zuid

Vrijdag 15.00-16.30 uur: Voetbalkooi jeugdhonk Wipstraat

Opgeven hoeft niet en deelname is gratis. 

Foto: Vorige week donderdag waren jongerenwerkers en sportcoaches present bij de Dinteloordse voetbalkooi aan de Witte de Withstraat. Zo’n twintig jongeren hadden er dikke pret met elkaar. De 10-jarige Milan Derks bijvoorbeeld: “We gaan dit jaar een huis en een auto kopen dus op vakantie gaan, zat er even niet in. Ik vind dat de zomeractiviteiten dan een leuke vorm van vermaak bieden.”

Uit de Steenbergse Courant