vrijdag 8 mei 2015, 09:09

67ste Wielerronde van Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Iris Slappendel is de meest opvallende naam in de deelnemerslijst van de 67ste Wielerronde van Nieuw-Vossemeer, die zondag 10 mei wordt verreden.

De regerend Nederlands kampioene verschijnt om 13.45 uur aan de start voor de wedstrijd, over 60 kilometer, van de Elite-Vrouwen, Belofte-Vrouwen en Amateur-Vrouwen.

De eerste koers wordt echter al om 12.00 uur ‘weggeschoten’, dan strijden de renners uit de (B-)Amateurs/Sportklasse en de junioren om de hoogste eer. Ook zij leggen een afstand van 60 kilometer af. In het peloton ontbreekt plaatselijk favoriet Ruud Havermans zeker niet.

Nog een lokale pedaalridder op wie de ogen van het publiek gericht zullen zijn, dat is Gijs van het Westeinde. Hij doet vanaf 16.30 uur mee aan de omloop voor Elite-Mannen/Belofte, die 90 kilometer voor de wielen krijgen en zoals altijd flink aan de bak moeten om kans te maken op de Grote Prijs Merijntje Gijzen.

Het parcours, met start en finish op de Hoogte, heeft een lengte van 2500 meter en loopt via de Nieuw-Vossemeersedijk, Molenweg, Moorseweg en de Assumburgweg. 

Foto Niek Perdaems

Uit de Steenbergse Courant