dinsdag 24 november 2015, 13:30

Sloop en nieuwbouw De Lindenburgh

STEENBERGEN – TanteLouise-Vivensis heeft na lang wikken en wegen besloten om De Lindenburgh te gaan slopen en op dezelfde plek een nieuw verpleeghuis te bouwen, dat plaats gaat bieden aan twee keer zoveel bewoners.

In de nieuwbouw komen 120 eenpersoonskamers met allemaal eigen sanitaire voorzieningen, verdeeld over meerdere ‘groepshuizen’ en gelegen aan een soort van straat in een ‘mini-dorp’. Compleet met voorzieningen zoals een dagbehandelingsruimte, kapsalon en winkeltjes.

De bewoners gaan daar onder begeleiding boodschappen doen voor o.a. het avondeten dat op de groep wordt bereid, maar ook hun persoonlijke inkopen. In het complex komt ook weer een restaurant en de polikliniek van het Bravis-ziekenhuis (die tijdelijk naar Onze Stede verhuist) keert er eveneens terug.

Een definitief ontwerp is er nog niet, de verwachting is dat de werkzaamheden volgend voorjaar beginnen, zodat het nieuwe verpleeghuis medio 2017 kan worden opgeleverd.

Verhuizing

De huidige bewoners gaan, waarschijnlijk al kort na de aanstaande jaarwisseling, zolang naar de voorziening in Nieuw-Vossemeer, waar eerder De Vossemeren tijdelijk was ondergebracht. ,,Daar gaan de bewoners er al op vooruit ten opzichte van de bestaande situatie in Steenbergen,’’ stelt Pelgrims.

TanteLouise-Vivensis onderzocht trouwens ook nieuwbouwmogelijkheden aan de Ravelijnstraat en op de locatie van Onze Stede. Vanuit dit zorgcentrum zullen straks vijftig mensen, die nu reeds een verpleeghuis-indicatie hebben, verhuizen naar de nieuwe Lindenburgh, waar ook de huidige bewoners terug komen.

Uit de Steenbergse Courant