Evenementenkalender

Afbeelding

Vrouwen van Nu naar Vlasserij en Suikermuseum

donderdag 18 april 2024 13:00

STEENBERGEN - De activiteitencommissie van Vrouwen van Nu heeft voor haar leden op donderdag 18 april een uitstapje naar het Vlasserij - Suikermuseum in Klundert op het programma staan. Tijdens het bezoek demonstreren medewerkers van het museum in de twee expositieruimten - de ‘Vlasserij’ en de ‘Suiker’ de zware handenarbeid van repelen, roten, braken en zwingelen. Dat gebeurt met originele gerestaureerde machines. De rondleiding door de afdeling ‘Suiker’ laat de bezoekers authentieke voorwerpen, beelden van het productieproces en vitrines met oude suikerproducten in originele verpakking zien. Vast een moment van herkenning.

Leden die deel willen nemen aan het uitstapje, kunnen zich vóór 13 april opgeven bij Jeannie Hendrikx, tel.nr 06 19 427 326 of per mail via jenjhendrikx@ziggo.nl. Het vertrek is die dag om 13.00 uur vanaf  het Cromwiel. De kosten voor dit uitje bedragen 12 euro. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. Leden die in het bezit zijn van een museumjaarkaart betalen op vertoon van de MJK slechts 7,50 euro. Wie gelegenheid heeft om te rijden wordt verzocht dit bij opgave door te geven.

Locatie