Afbeelding
zaterdag 27 april, 12:47

Dinteloord is Koningsdag goed begonnen

DINTELOORD – De weergoden zijn blijkbaar fan van het Koningshuis, want vanmorgen vroeg viel er nog een bak regen, maar bij het begin van de Koningsdagviering brak de zon door in Dinteloord. Het Raadhuisplein stond zoals elk jaar vol met enthousiaste inwoners, uitgedost in oranje en met vlaggetjes op de wangen geschilderd. Harmonie Volharding zorgde voor de muzikale sfeer. Voordat de aubade kon beginnen, werd er eerst nog een wisseling van de wacht bij de plaatselijke Oranjevereniging aangekondigd.

Voorzitter Hans Bolluijt en vice-voorzitter Simon de Feijter dragen na 22 jaar het stokje over aan de nieuwe garde. Dat zijn al bekende gezichten uit het bestuur van Oranjevereniging Dinteloord. Rick de Feijter (zoon van) wordt de nieuwe voorzitter en Tim Huisman vice-voorzitter. “Ik ga het bestuur niet verlaten, maar ik vind het fantastisch dat deze jonge mensen het op een mooie manier gaan voortzetten”, sprak Hans Bolluijt vanaf het podium. Zijn opvolger Rick bedankte Hans en Simon voor hun inzet op al die Koninginne- en Koningsdagen. “We zijn blij dat jullie nog actief blijven en dat we op die manier gebruik kunnen blijven maken van jullie expertise.”

Dit jaar zes Dinteloorders met een lintje

Inmiddels waren burgemeester Ruud van den Belt en zijn vrouw Angela op het podium komen staan om volmondig het Wilhelmus mee te zingen. Daarna was het tijd om een zestal inwoners in het zonnetje te zetten. Leon Aanraad, Hans Hanssen, Hans van de Merbel, Peter Willemse, Mario Littooij en Thomas Littooij hebben gisteren een lintje gekregen. “Het was een enorme Oranjebui van 22 lintjes en daar waren gelukkig ook een aantal mensen uit Dinteloord bij die zich enorm hebben ingezet”, zei de burgemeester. Hij vroeg ook een daverend applaus voor Hans Bolluijt en Simon de Feijter en prees de inzet van alle vrijwilligers in Dinteloord. “Hier draait het om, maak er samen een mooie dag van.”

Vol programma

Dat gaat ongetwijfeld lukken want de Oranjevereniging heeft een vol programma opgesteld. Na de Kreekloop voor basisscholieren starten om 14 uur de Kinderspelen op het Raadhuisplein. Voor de wat oudere bezoekers vanaf 12 jaar is er een spellenmiddag. Ook is er Chaos, het grote familie- en teamspel. Bij slecht weer kunnen de teams in het Dorpshuis terecht. “Daarna hebben in de avond nog een feestprogramma dus we blijven tot vanavond laat in de feeststemming”, aldus Hans Bolluijt.

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant