Het begon met een wens van een aantal hondenbezitters om een hondenspeelplaats in Nieuw-Vossemeer aan te leggen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar nu is het dan zover. Wethouder Maurice Remery was er vanavond bij om het lintje door te knippen. Daarna was het genieten geblazen voor de vrolijke viervoeters.
Het begon met een wens van een aantal hondenbezitters om een hondenspeelplaats in Nieuw-Vossemeer aan te leggen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar nu is het dan zover. Wethouder Maurice Remery was er vanavond bij om het lintje door te knippen. Daarna was het genieten geblazen voor de vrolijke viervoeters. Foto's: Niek Perdaems
woensdag 8 mei, 20:45

Dankzij inzet van vrijwilligers is hondenspeelplaats D’n Vosseneuvel geopend

NIEUW-VOSSEMEER – Een flinke dosis doorzettingsvermogen en een portie geduld heeft het groepje vrijwilligers van hondenspeelplaats D’n Vosseneuvel wel nodig gehad. Twee jaar geleden is het voorstel ingediend bij de gemeente, maar vanavond kon dan eindelijk de officiële openingshandeling worden verricht door wethouder Maurice Remery. De honden hebben al een week van het veldje kunnen genieten. “Er wordt goed gebruik van gemaakt want de prullenbak zit telkens vol met poepzakjes”, vertelt Jolanda Lindenberg, een van de initiatiefnemers.

Voor de duidelijkheid: het is geen hondenuitlaatplek, maar juist een speelplek voor alle honden uit Nieuw-Vossmeer en omgeving. Jolanda weet waarover ze praat, want ze gaat zelf noodgedwongen naar het hondenveld in Steenbergen toe. “Mijn twee honden Bacon en Abbey komen uit Oekraïne en Roemenië en door alles wat ze hebben meegemaakt kunnen ze niet goed samen met andere honden. Op zo’n speelveld kan ik ze los laten ravotten. In Steenbergen kan je daarvoor een tijdslot reserveren zodat ze niet met andere honden in aanraking komen. Dat gaan we hier bij D’n Vosseneuvel ook introduceren.”

“Eigenlijk eerder beginnen maar de grond was te nat”

De hondenspeelplaats in ingericht in een hoek van het grasveld aan de Veerweg, voor het tunneltje. Het terrein is van Staatsbosbeheer maar is in beheer bij de gemeente Steenbergen. Er moest dus het een en ander afgestemd worden waardoor het langer duurde. De Volkspartij zette het onderwerp vorig jaar zelfs nog op de politieke agenda om de zaak te bespoedigen. Uiteindelijk zijn alle benodigde vergunningen rondgekomen en de vrijwilligers hebben aanspraak kunnen maken op geld uit het initiatievenfonds. “Daarmee hebben we materialen voor het hekwerk kunnen bekostigen. Die administratieve rompslomp is geregeld door Jp Bosters. Eigenlijk wilden we al eerder dit jaar de palen in de grond zetten, maar de bodem was veel te nat. Uiteindelijk konden we in april samen met een groep betrokken inwoners de schouders eronder zetten.”

Op zoek naar een grasmaaier 

Op het veld is een heuvel waar de honden heerlijk overheen kunnen banjeren. Daarnaast zijn er twee tractorbanden ingegraven als extra speelelement. “Ook hopen we via de gemeente nog een buis te kunnen krijgen, net zoals dat ook in Steenbergen is gebeurd. Ook moeten we nog op zoek naar een grote grasmaaier om het terrein te onderhouden. We hebben er wel al rekening mee gehouden door een groot weilandhek in de omheining te zetten waar een machine doorheen kan.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant