Afbeelding
foto Jan de Langen
woensdag 27 maart, 16:00

Eric Verheijen neemt voorzittershamer over bij OPS

STEENBERGEN - Het was al geruime tijd bekend. Leo Heijmans legt na tien jaar het voorzitterschap neer bij Ondernemers Platform Steenbergen. Eric Verheijen mocht maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering in Café Sjieck de voorzittershamer over nemen.

De laatste keer

De ruimte zat vol, maandagavond. Veel trouwe leden van OPS hadden zich aangemeld voor de algemene ledenvergadering. Niet alleen voor de agenda, maar zeker ook om afscheid te nemen van scheidend voorzitter Leo Heijmans. Zoals gebruikelijk ging de vergadering iets later van start dan gepland. Voor de laatste keer opende Heijmans de vergadering. Werd verslag gedaan over de financiën en vooruitgeblikt naar de bedrijfsbezoeken die komen gaan.

Bestuur

Zoals tijdens elke ALV werden ook nu wijzigingen binnen het bestuur vastgesteld. Naast de zittende leden Loek van Adrichem, Anita Nuijten en Johan van Gils, waren Barry de Wit en Arno van Dijke herkiesbaar. Zij werden unaniem herkozen. Nieuw gezicht is Wouter Cuelenaere. Ook hij kreeg de volledige steun van de leden.

Allemaal bedankt

Na het zakelijke gedeelte was het zover. Het afscheid van Leo Heijmans. Zoals altijd hield hij de touwtjes strak in handen. Een terugblik op tien jaar voorzitterschap. Successen en mindere momenten, maar vooral veel dankbaarheid. “Het heeft mij zoveel moois gebracht” verklaarde Heijmans. “Een ervaring die ik nooit had willen missen. Vooral dankzij het bestuur dat samen met mij aan de klus is begonnen en mij altijd heeft gesteund. Maar ook dank aan jullie, de leden van OPS. Het vertrouwen dat jullie mij schonken is erg belangrijk voor mij.”

De voorzittershamer

Na deze woorden was het moment daar. “Mijn laatste taak is gekomen” sprak Heijmans. “Eric, ik draag bij deze de voorzittershamer aan jou over. Dat doe ik vól vertrouwen!” Daarmee werd Eric Verheijen de nieuwe voorzitter van OPS. Natuurlijk werd Leo in het zonnetje gezet. Uit handen van penningmeester Johan van Gils kreeg hij een boeket overhandigd. “Leo, zó gemakkelijk kom je er niet vanaf. Dank voor jouw inzet, het steeds bij elkaar brengen van mensen en je integriteit.”

Jubileum

Van Gils sprak de hoop uit Heijmans als ambassadeur binnen OPS te behouden. Een vraag die direct instemmend werd beantwoord. Het afscheid van de voorzitter was sober. “Maar” beloofde kersverse voorzitter Verheijen “We nemen op feestelijke wijze afscheid van Leo tijdens ons 25-jarig jubileum op 20 april aanstaande. Dus meld je aan, het belooft een geweldig feest te worden.”

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Het volledige bestuur
Johan van Gils bedankt Leo Heijmans
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant