Isabeau Fafié en Joey Heijmans uit groep 8 van de Gummarusschool ontwierpen de winnende feestvlag die is gemaakt ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum van de LPS.
Isabeau Fafié en Joey Heijmans uit groep 8 van de Gummarusschool ontwierpen de winnende feestvlag die is gemaakt ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum van de LPS. Foto: Peter Vermeulen-SC
dinsdag 2 april, 10:05

Eigen ontworpen vlag markeert start van feestweken bij 30-jarige Lowys Porquin op de Gummarusschool

STEENBERGEN - De Lowys Porquin Stichting (LPS) bestaat nu 30 jaar. Dat zorgt voor een bijzonder feest voor de 6000 kinderen die op de 36 onderwijs- en kinderopvanglocaties zitten in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen. Zij krijgen tussen 8 en 19 april voorstellingen aangeboden van het ‘LPS circus’ op het Floraplein in Steenbergen. Maar eerst werd het jubileumjaar officieel geopend. Dat gebeurde deze maandagochtend op het schoolplein van de Gummarusschool. Deze school kreeg de eer vanwege het winnend vlagontwerp dat Isabeau Fafié en Joey Heijmans uit groep 8 van de Gummarus maakten. De feestvlag wordt ook op de andere LPS-locaties gehesen.

Die jubileumvlag werd vanochtend gehesen nadat de op het Gummarusplein verzamelde kinderen kort werden toegesproken door LPS-bestuursvoorzitter Stéphane Cépèno. Die legde uit waarom de Gummarus werd uitgekozen om het jubileumfeest te openen. Beide ontwerpers Isabeau en Joey vertelden dat de vlag die zij bedachten niet alleen het getal 30, maar ook de 36 logo’s van de LPS-scholen toont.Vanwege het jubileum wordt op het Floraplein volgende week een circustent geplaatst en vindt op 8 april tussen 9:45 en 10:45 uur de eerste circusvoorstelling plaats. Die wordt gevolgd door een grote reeks van voorstellingen voor de groepen 1 tot en met 8 van alle LPS-scholen. De laatste voorstelling is op 19 april.


Eigen show

Voor de allerkleinsten van LPS kinderopvang wordt een circusvoorstelling op de eigen locatie gegeven. Dus ook die kinderen delen mee in de feestvreugde.

[ door Peter Vermeulen - Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant