Afbeelding
foto Jan de Langen
maandag 1 april, 16:00

Theetuin de ‘Zwarte Schuur’ geopend

STEENBERGEN – Zaterdagmiddag werd aan de Moerstraatseweg 147 Theetuin de ‘ Zwarte Schuur’ geopend door wethouder Remery. Dit heuglijke moment viel samen met de start van het toeristische seizoen. De theetuin maakt onderdeel uit van camping Oudlandse Hoeve en is voor iedereen toegankelijk.

Lange weg

Het heeft Christa en Eelco Sjoerdsma, eigenaren van camping Oudlandse Hoeve veel tijd en doorzettingsvermogen gekost hun droom, een theetuin annex ontmoetingsruimte, te realiseren. Zaterdagmiddag was het zover, de feestelijke opening van de ‘Zwarte Schuur’. “Ik dacht écht dat we het niet zouden halen” glimlacht Christa vol trots. “Er moest nog zoveel gebeuren. Zonder hulp van een groep vrijwilligers hadden we het zeker niet gered.” 

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn een groep trouwe gasten van camping Oudlandse Hoeve, die dit jaar tien jaar bestaat. Gebroederlijk staan ze onder de overkapping van de ontmoetingsruimte. Moe, maar voldaan en apetrots op Christa en Eelco. “Ze zijn altijd zó gastvrij” vertelt één van de gasten. “Alles is mogelijk en geen moeite is te veel.” Daarom wilden de trouwe gasten graag iets terug doen. “Eelco en Christa hebben zoveel gedoe gehad, ze hebben zó hard gewerkt. Hoe mooi is het dan iets terug te kunnen doen.”

Ambassadeurs 

“Ik had graag beter weer meegebracht” begon wethouder Remery de officiële opening. Hiermee doelde de wethouder op de regen die de hele dag al gestaag neer viel. “Maar ik wil Eelco en Christa een groot compliment maken met de verwezenlijking van theetuin de ‘Zwarte Schuur’. Het is een prachtige aanvulling op jullie camping die gekenmerkt wordt door het sociale karakter voor alle groepen, zeker ook de sociaal kwetsbare.” Steenbergse Ambassadeurs noemde Remery hen, een titel waar elke aanwezige zich in kon vinden.

Kippenvel

“Eindelijk kunnen we van start” glundert Eelco Sjoerdsma. “De ‘Zwarte Schuur’ zal een ontmoetingsplek voor gasten worden, maar ook een educatieve ruimte waar workshops gegeven worden.” Als Christa het woord neemt breekt haar stem van emotie. “Dat we met zovelen van jullie dit samen hebben bereikt, ik krijg er kippenvel van!” Als met hulp van de wethouder het lint is doorgeknipt kan iedereen met eigen ogen het resultaat zien. 

Hapjes en veel cadeaus

Eenmaal binnen kijken de genodigden hun ogen uit. Wat is de ontmoetingsruimte mooi geworden. Een grote ruimte waar het heerlijk toeven is, een keuken die in een bistro niet zou misstaan en nog ruimte genoeg voor verschillende bezigheden. Heerlijke hapjes worden vanuit de keuken geserveerd. In een grote kast staan verschillende soorten thee en jam. Maar ook Moederdag cadeautjes en verzorgingsproducten kunnen worden aangeschaft.

Niet alleen voor campinggasten

De theetuin moet nog verder worden ingericht. Er komt een brede overkapping zodat bij warm weer of regen ook heerlijk buiten gezeten kan worden. De ruimte is zeker niet alleen bestemd voor campinggasten, bezoekers zijn meer dan welkom voor een kop thee of koffie, uiteraard mét lekkers. Er kunnen feesten gegeven worden en Christa denkt al na over kooklessen en workshops. De campinggasten kunnen bij slecht weer heerlijk een krantje lezen of een spelletje doen. Wie weet, komen er ook bingoavonden, de mogelijkheden zijn er allemaal.

Moe, maar heel voldaan

Tussen alle gasten lopen Christa en Eelco. Ze nemen felicitaties en cadeautjes in ontvangst en maken her en der een praatje. Nu de klus is geklaard komt ook het besef. Ze hebben hun droom verwezenlijkt. Moe maar voldaan schudden ze de laatste handen, laat de gasten maar komen!

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant