Foto's: Linda Jacobs - Steenbergse Courant
Foto's: Linda Jacobs - Steenbergse Courant
woensdag 3 april, 12:00

Fotoclub Brabantse Wal kijkt met genoegen terug op jubileumexpositie

STEENBERGEN - Vorig weekend, 23 en 24 maart, verzorgde fotoclub Brabantse Wal de jaarlijkse expositie in de Maria Reginaschool. Het was een bijzondere tentoonstelling want de fotoclub vierde haar koperen jubileum en had voor deze gelegenheid extra uitgepakt. Naast de tweedaagse expositie verzorgde de ervaren fotograaf Bas Meelker zaterdag een avondvullende lezing over het onderwerp landschapsfotografie. “Dat was echt een boeiende avond, waarbij we veel opstaken”, zo typeerde voorzitter Mark Augustijn deze lezing.

“We hebben veel complimenten gekregen over de kwaliteit van onze foto’s”, vertelt de voorzitter. Hij was bijzonder in zijn nopjes over het bezoek van burgemeester Ruud van den Belt, die de jubileumexpo officieel opende. “Daarna hebben we de burgemeester rondgeleid en waren we blij met de interesse die hij daarbij toonde”.Fotoclub Brabantse Wal telt momenteel 19 leden. Hun foto’s werden afgelopen zaterdag beoordeeld door een vakjury met daarin naast Bas Meelker ook Odile Aarts en Jacques Bakker. Een natuurfoto van Mark Augustijn werd als winnende foto gekozen. Augustijn kreeg met een zwartwit beeld van een reiziger in een trein eveneens de derde voorkeur van de vakjury. De foto met een schip op het droge van Peter Corstjens werd als nummer twee bestempeld. Martijn Moelker ontving voor zijn foto van twee paperclips een eervolle vermelding.

Publieksjury

De voorkeur van de publieksjury ging uit naar een foto van Peter Corstjens, een verstild beeld van scheepjes bij laag water. Het beeld van Nellie Mangelaars - waterdruppel op een blad - werd als nummer twee gekozen en het bos in het najaar van Coen Ossenblok werd nummer drie. “Er waren 260 stembiljetten ingeleverd door de naar schatting 290 bezoekers. Met die grote belangstelling waren we zeker blij”, aldus Mark Augustijn. Hij wijst erop dat fotoclub Brabantse Wal ook graag nieuwe leden verwelkomt. Informatie over de fotoclub is te vinden via www.fotoclubbrabantsewal.nl.
Rest nog te vermelden dat de Fujifilm Instax camera is gewonnen door de heer Verkerke uit Steenbergen.

Door: Peter Vermeulen 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant